بازتاب اجلاس ویژه شورای حقوق بشر و سرکوب مرگبار اعتراضات در رسانه‌های جهان

وزیر خارجه آلمان انالنا بوئربوک در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل در ژنو

رسانه‌های جهان همزمان با برگزاری اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، به انعکاس اخبار آن پرداختند و هم زمان، به پوشش اخبار سرکوب خونین در ایران ادامه می‌دهند.

حقوق بشر

روزنامه صبح پایتخت آمریکا واشنگتن پست در شماره ویژه پنج‌شنبه، روز شکرگذاری در آمریکا، که تحت‌الشعاع تیراندازی مرگبار در شعبه یک فروشگاه زنجیره‌ای قرار گرفته است، از جمله به سرکوبی معترضان در ایران می‌پردازد.

واشنگتن پست گزارش اسوشیتدپرس درباره اجلاس اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل را منتشر کرده و عکسی از وزیر امور خارجه آلمان آناله‌نا بائربوک را منتشر کرده که شخصا در نشست در مقر سازمان ملل در ژنو شرکت کرد، و می‌نویسد تلاش علیه سرکوب‌های اخیر در ایران را دولت آلمان رهبری می‌کند.

نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران

در فرانسه، روزنامه پاریزین، چاپ پاریس، در گزارش خود از اجلاس ژنو می‌نویسد فرستاده‌ ایالات متحده در حالیکه عکس و اسامی قربانیان را نشان می‌داد، گفت: مردم ایران چیز بسیار ساده‌ای را فریاد می‌زنند که اکثر ما آن را بدیهی می‌دانیم: توان سخن گفتن و شنیده شدن.

در آلمان، بعدازظهر پنج‌شنبه به وقت اروپا اشپیگل در گزارش خود از اجلاس ژنو می‌نویسد، غرب تاکنون درباره اعتراضات سراسری در ایران که دو ماه است ادامه دارد و صدها کشته داشته، کم‌کاری کرده است، ولی حالا وزیر خارجه خانم بائربوک در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، مبارزه می‌کند. اشپیگل می‌نویسد پیش‌نویس قطعنامه، خشونت را محکوم می‌کند و تحقیقات مستقل درباره سرکوب خشونت‌آمیز را خواستار می‌شود.

روزنامه پرتیراژ زایت چاپ برلین می‌نویسد خانم بائربوک پرچمی در برابر بی‌عدالتی، ضرب و شتم و شلیک به معترضان در ایران برافراشته است و اقدام مشترک جهانی علیه حکومت ایران را ترویج می‌کند.

فرانکفورتر آلگماینه تیتر زده که خانم بائربوک در ژنو می‌خواهد فشار بر حکومت ایران را افزایش دهد.

روزنامه دست راستی فیگارو چاپ پاریس علاوه بر خبر شورای حقوق بشر سازمان ملل، در گزارشی تیتر زده که حکومت تهران به کردهای ایران حمله می‌کند تا خشم اجتماعی را منحرف کند.

در اسپانیا، روزنامه ال دیاریو چاپ مادرید می‌نویسد گزارشگر سازمان ملل در امور ایران خواستار تحقیقات و محکومیت درباره عدم تحویل اجساد قربانیان سرکوب به خانواده‌ها را خواستار شده و می‌گوید هفته گذشته بین ۶۰ تا ۷۰ نفر توسط نیروهای امنیتی حکومت به قتل رسیده‌اند.

برخورد مستقیم

اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

روزنامه نیویورک تایمز که خبرهای مربوط به اعتراضات سراسری و برنامه اتمی حکومت ایران را پوشش می‌دهد، در گزارشی از خبرنگار باسابقه اطلاعاتی-امنیتی دیوید سنگر، که در نسخه‌ چاپی روزنامه فردا جمعه منتشر خواهد شد، می‌نویسد ایالات متحده به دوره جدید برخورد مستقیم با حکومت ایران ورود کرده است. سنگر، خبرنگار کهنه‌کار که در گزارش از کاخ سفید و سازمان‌های اطلاعاتی – امنیتی آمریکا ۳۸ سال سابقه دارد، می‌نویسد در حالی که جمهوری اسلامی به روسیه در جنگ اوکراین کمک می‌کند و به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد، دولت جو بایدن تحریم‌های جدیدی برقرار کرده و حمایت خود از اعتراضات سراسری را اعلام کرده است.

آقای سنگر دو ماه پیش نوشته بود دولت بایدن با الهام از درس‌های تلخی که آمریکا از اعتراضات سال ۱۳۸۸ گرفته بود، در ابراز حمایت لفظی و عملی از معترضان ضدحکومت، سریع عمل کرد، در حالی که ۱۳ سال پیش، مقامات دولت اوباما می‌ترسیدند که پشتیبانی قوی آنها از اعتراضات، می‌تواند زیان‌بخش باشد.

فوتبال

حرکت اعتراضی اعضای تیم ملی آلمان پیش از آغاز مسابقه با ژاپن

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی از دوحه قطر می‌نویسد هزاران سرباز، درجه‌دار و افسر نیروی هوائی مستقر در پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در قطر برای تیم ملی فوتبال آمریکا در آخرین مسابقه مرحله اول جام جهانی در مقابل تیم اعزامی از ایران، مثل یک سلاح مخفی است.

روزنامه سراسری فرانکفورتر آلگماینه حرکت اعتراض‌آمیز تیم ملی فوتبال آلمان علیه سانسور پیش از شروع مسابقه روز گذشته در برابر تیم ملی ژاپن را بالای صفحه اول گذاشته.

روزنامه ورزشی اسپورت چاپ بارسلون، اسپانیا، در گزارشی که شب گذشته چهارشنبه چاپ شده، می‌نویسد برای فوتبالیست‌های تیم اعزامی از ایران و هواداران آنها در استادیوم خلیفه، هر چه بگویند عواقب دارد. اسپورت می‌نویسد غیر از دو بازیکن، بقیه اعضای تیم اعزامی از «اعتراضات مردمی علیه حکومت آیت‌الله‌ها حمایت می‌کنند و کیروش سرمربی تیم اعزامی را به تبانی با حکومت» متهم می‌کنند.

زندانیان دو تابعیتی

فیگارو روز پنج‌شنبه گزارشی کار کرده درباره دستگیر شدن یک ایرانی تبعه انگلستان در اصفهان که خبرگزاری فارس مدعی است در اعتراضات سراسری شرکت داشته و با تلویزیون‌های فارسی‌زبان خارج از کشور در تماس بوده. فیگارو یادآور می‌شود که بیش از ۲۰ دوتابعیتی در ایران بازداشت شده‌اند، از جمله هفت فرانسوی.

دودستگی

لوموند، روزنامه دست چپی عصر پاریس، که گزارشی درباره برنامه اتمی حکومت ایران در صفحه اول کار کرده، در یکی دیگر از گزارش‌های مرتبط با ایران می‌نویسد شدت گرفتن جنبش اعتراضی در ایران به بروز اختلاف در درون نظام حاکم منجر شده است. روزنامه لوموند تیتر زده که مخالفان حکومت در ایران با سرکوب شدیدتری روبرو هستند و به نقل از یک سخنگوی سازمان ملل در ژنو می‌نویسد: «افزایش تلفات در اعتراضات سراسری نشان‌دهنده‌ «وضعیت بحرانی» درایران است.