نخستین وزیر ژاپن از پیامدهای دیدار تاریخی سران دو کره شمالی و جنوبی استقبال کرد و گفتوگوهای آنها را یک «گام رو به جلو برای رفع تهدید کره شمالی» دانست.
رئیس جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی صبح جمعه ۷ اردیبهشت ماه به وقت محلی، در روستایی در منطقه حائل بین مرز مشترک دو کشور با هم دیدار کردند.
این سومین دیدار مستقیم بین سران دو کشور همسایه پس از پایان جنگ سالهای ۵۳-۱۹۵۰ شبه جزیره کره است. سئول و پیونگ یانگ هنوز پیمان صلح امضا نکردهاند.
دو رهبر در بیانیهای مشترک خواهان عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هستهای شدند، اما مشخص نکردند چه تدابیری برای تحقق این هدف اتخاذ خواهد شد.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در واکنش، ابراز امیدواری کرد که به زودی از جزئیات بیشتری از مذاکرات امروز و ارزیابی رئیس جمهوری کره جنوبی از آن آگاه شود.
وی به خبرنگاران در توکیو گفت، انتظار دارد پیونگ یانگ اقدامات عینی و واقعی در جهت خلع سلاح اتمی، در چارچوب گفتوگوهای برنامه ریزی شده با آمریکا، بردارد.
رئیس جمهوری ایالات متحده و رهبر کره شمالی موافقت کرده اند به زودی بطور مستقیم با یکدیگر دیدار کنند. زمان و مکان این دیدار احتمالی هنوز مشخص نشده است.
پکن نیز، که بطور سنتی روابط خوبی با پیونگ یانگ دارد، دیدار امروز رهبران دو کره را «موفقیت آمیز» خواند و ضمن تبریک به آنها، بر حمایت چین از این روند تاکید کرد.
سخنگوی وزارت خارجه چین با صدور بیانیهای گفت، «ما همواره از دو طرف برای اعتمادسازی و ارتقای روابط دوجانبه از طریق گفتوگو و مشاوره پشتیبانی کرده است.»
این بیانیه همچنین ابراز امیدواری میکند که دیگر طرفها نیز با حفظ ضرب آهنگ کنونی و با همکاری با یکدیگر، به سمت خلع سلاح هستهای شبه جزیره کره حرکت کنند.
در اروپا، وزیر خارجه بریتانیا ضمن استقبال از «تحولات مثبت» شرق آسیا گفت، کره شمالی اکنون باید تعهداتش را محترم شمرده و گامهای واقعی برای خلع سلاح بردارد.
بوریس جانسون از اعلام همکاری دو همسایه شمالی و جنوبی در جهت تحقق خلع سلاح هستهای «کامل، قابل راستی آزمایی و غیرقابل بازگشت» در شبه جزیره استقبال کرد.
روسیه هم که مانند چین بطور سنتی روابط خوبی با کره شمالی دارد، دیدار تاریخی رهبران دو کره را ستود و گفت کرملین مدتهاست که مدافع چنین گفتوگوهایی بوده است.
سخنگوی کرملین توافق رئیس جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی را برای عاری سازی شبه جزیره کره از تسلحیات هستهای و انعقاد یک پیمان صلح، «خبر خوب» دانست.
دمیتری پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره دیدار احتمالی آتی سران ایالات متحده و کره شمالی گفت، مسکو از هر گامی که از تنشها در شبه جزیر کره بکاهد استقبال میکند.