تشدید بحران؛ سهم ارز شیرخشک پرداخت نشد

بحران شیرخشک در ایران

یک خبرگزاری از پرداخت نشدن سهم ارز شیرخشک به‌عنوان چالش جدید این حوزه نام برد و بر تداوم چالش‌هایی که پرداخت یارانه دارو برای داروخانه‌ها ایجاد کرده، تاکید کرد.

به نوشته خبرگزاری «مهر» بعد از اجرای طرح ثبت کد ملی نوزاد برای دریافت شیرخشک از ۲۰ مهر ۱۴۰۲؛ موضوع پرداخت سهم ارزی شیرخشک به داروخانه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

هادی احمدی، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، در این رابطه گفته است: «قیمت شیرخشک، ۴۰ تا ۵۰ درصد گران شد و می‌بایست مابه التفاوت ارز شیرخشک را بیمه سلامت به داروخانه‌ها بدهد که افزایش قیمت به مردم تحمیل نشود. حالا دو ماه است که خبری از پرداختی نیست و بیمه سلامت هم در جریان ماجرا نیست.»

به گفته او این تاخیر در حالی است که داروخانه‌ها باید ۱۵ در ۱۵ روز پول شیرخشک را پرداخت کنند و بر همین اساس از توزیع شیرخشک خودداری می‌کنند.

تداوم بحران تامین شیرخشک در حالی است که وزارت بهداشت دولت جمهوری اسلامی به جای تنظیم بازار و کنترل قیمت و همچنین افزایش عرضه، روز گذشته ۱۹ دی ماه اقدام به راه اندازی سامانه پیامکی کرد تا مردم از طریق آن از میزان سهمیه خود مطلع شوند.

سجاد اسماعیلی، سخنگوی سازمان غذا و دارو در این رابطه گفته بود: «سهمیه هر نوزاد در هر ماه ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای و ۱۰ قوطی نیز به صورت آزاد است.»

گزارش‌ها نشان می‌دهد که قیمت کنونی هر قوطی شیر خشک تولید داخل در بازار «بین ۱۴۰هزار تا ۱۵۰هزار» و قیمت شیر خشک وارداتی بین «۱۸۵ هزار تا ۲۲۰ هزار تومان» برای هر قوطی است.

در پی بحران شیرخشک در ماه‌های اخیر، سازمان غذا و دارو، زیرمجموعه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که فروش شیرخشک در داروخانه‌های ایران از پنج‌شنبه ۲۰ مهر تنها با ارائه کد ملی نوزاد ممکن است.