ابلاغ لایحه «عفاف و حجاب» به مجلس؛ تداوم نافرمانی مدنی زنان علیه پوشش اجباری

عفاف و حجاب

در ادامه فشارها برای اعمال حجاب اجباری مدنظر جمهوری اسلامی بر زنان در ایران، یک عضو مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که شورای نگهبان لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» را تأیید و به مجلس ابلاغ کرده است.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا در روز چهارشنبه چهارم مهر، احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت که «به‌زودی» رئیس مجلس لایحه تصویب شده توسط شورای نگهبان را به عنوان «قانون عفاف و حجاب»، ابلاغ خواهد کرد.

به گفته این عضو مجلس شورای اسلامی، «اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های متولی» از اولویت‌های لایحه مربوط به حجاب اجباری است و «وظایفی برای همه دستگاه‌ها» در زمینه «ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» در نظر گرفته شده است.

تصویب لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» توسط شورای نگهبان و ابلاغ آن به مجلس شورای اسلامی در حالی است که در روزهای پیشین و هم‌زمان با دومین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات سراسری، کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد هشدار داده است که جمهوری اسلامی تلاش‌های خود را برای سرکوب حقوق بنیادین زنان و دختران و «نابودی باقی‌مانده‌های فعالیت‌های زنان» تشدید کرده است.

بر اساس این گزارش، «اگر چه اعتراضات انبوه از آن زمان فروکش کرده، ولی سرپیچی مداوم زنان و دختران، یادآور این نکته است که آنها هنوز درون سیستمی زندگی می‌کنند که آنان را به «شهروندان درجه دو» تنزل می‌دهد.

همچنین ببینید: کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: حکومت ایران تلاش‌ها برای سرکوب زنان و دختران را در دومین سالگرد اعتراضات سراسری تشدید کرده است

نافرمانی مدنی در برابر حجاب اجباری مدنظر جمهوری اسلامی پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سراسر ایران شدت گرفت و با وجود اعمال فشارهای حکومتی بیشتر، همچنان ادامه دارد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

حضور لیلا مهدوی، بدون حجاب اجباری در دومین سالگرد کشته‌شدن فرزندش سیاوش محمودی

گشت ارشاد که حضورش در فضای عمومی شهرها در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ کاهش یافته بود، فروردین امسال با نام «طرح نور» و با اعمال فشارها و محدودیت‌های بیشتر به خیابان‌ها بازگشت.

در جریان برخورد مأموران حکومتی با زنان و دخترانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، در ماه‌های گذشته آرمیتا گراوند،‌ نوجوان دانش‌آموز بر اثر برخورد نیروهای حجاب‌بان در مترو تهران، کشته شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

انتشار ویدئوی تازه‌ای از آرمیتا گراوند، نوجوانی که به طور مبهم کشته شد

همچنین، مریم عباسی، مادر کودکی که در روزهای گذشته توسط مأموران حکومتی ضرب و جرح شد، در جزئیات تازه‌ای از جریان شکایت علیه مأموران «طرح نور»، گفته است که قاضی دادسرای اطفال او را تهدید کرده بود که «اگر شکایت کنید، پای امنیت و وزارت اطلاعات وسط می‌آید و برای شما اقدام علیه امنیت ملی می‌زنند.»

همچنین ببینید: مادر کودک ضرب و جرح شده توسط گشت ارشاد: قاضی تهدید کرد که شکایت نکنم

در رویدادی دیگر، با شلیک مأموران نیروی انتظامی به خودرو یک شهروند به نام آرزو بدری در ارتباط با مسئله حجاب اجباری، این زن جوان با آسیب جدی در ناحیه نخاع در بیمارستان بستری شد.

دولت ایالات متحده چهارم شهریور نسبت به گزارش‌های رسانه‌ای درباره وضعیت آرزو بدری ابراز نگرانی شدید کرد و گفت حکومت جمهوری اسلامی ایران از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد درس نگرفته است.

همچنین ببینید: اختصاصی | ابزار نگرانی آمریکا از وضعیت آرزو بدری: جمهوری اسلامی از کشته شدن مهسا امینی درس نگرفته است

با وجود افزایش فشارهای حکومتی برای اعمال حجاب اجباری که جان شهروندان را به خطر می‌اندازد، آسوشیتدپرس از حضور پرشمار زنان بدون حجاب اجباری در معابر عمومی شهرهای ایران خبر داده و نوشته است: «مشاهده زنان بدون حجاب اجباری در شهرهای ایران هر چه بیشتر در حال بدل شدن به امری عادی است.»

همچنین ببینید: آسوشیتدپرس: مشاهده زنان بدون حجاب اجباری در خیابان‌های ایران به امری عادی‌ بدل شده است