یک عضو مجلس شورای اسلامی با بیان این که دلار «افسارگسیخته شده»، گفت که در حال حاضر قیمت این ارز خارجی «از مرز ۶۴ هزار تومان عبور کرده» و احتمالا «به ۱۰۰ هزار تومان نیز برسد.» در این حال، یک روزنامهنگار از تخفیفهای نفتی به چینیها با عنوان «یارانه برای اجنبی» انتقاد کرد.
به گزارش وبسایت «خبرآنلاین»، نمایندگان مجلس یازدهم «دو روز قبل» به دیدار ابراهیم رئیسی رفتند اما «به گفته بسیاری از نمایندگان، این جلسه بدون خروجی» پایان یافت.
در این گزارش به نقل از ذبیحالله اعظمی ساردویی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، آمده است: «شاهد دلاری هستیم که افسارگسیخته شده و از مرز ۶۴ هزار تومان عبور کرده است. فکر میکنم تا پایان سال به ۸۰ هزار تومان و در حالت بدبینانه امکان دارد به ۱۰۰ هزار تومان نیز برسد.»
این نماینده مجلس تأکید کرده که «تمام اینها دست دولت است» و «بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، دارایی، و ریاستجمهوری باید مشکل را حل کنند.»
اذعان به احتمال بالاتر رفتن بهای دلار در بازار در حالی است که گزارشها حاکی از موج رو به رشد قیمتها در ایران است.
چنانکه خبرگزاریهای حکومتی گزارش دادهاند، در حال حاضر قیمت نوبرانههای بهاری از جمله هر کیلوگرم گوجهسبز «سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان» و هر کیلوگرم چاغاله بادام یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
همچنین، قیمت هر یک کیلوگرم گوشت «ران ممتاز گوسفندی» در روز ۲۱ فروردین، نزدیک به ۸۸۰ هزار تومان و راسته بدون استخوان گوسفندی هر کیلوگرم ۷۰۰ هزار تومان گزارش شده است.
این در حالی است که مسعود امراللهی، مدیرکل بازرسی و نظارت وزارت جهاد کشاورزی، ادعا کرده «قیمت گوشت گرم در میادین ترهبار ۲۸۲ هزار تومان است.»
در این حال، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک ایران، گفته با افزایش قیمت دلار و افزایش هزینه نگهداری و تولید دام سبک، قیمت گوشت گرم گوسفندی تولید داخل از بازه قیمتی ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تومان فعلی هم بیشتر خواهد شد.
بهرام پارسایی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس اظهارات مسعود امراللهی را «اعتراف به تخصیص ارز دولتی» دانست و با تأکید بر «فساد سیستماتیک» در جمهوری اسلامی، گفت: «حالا ارزش گوشت مصرفی چند برابر چای است؟ پس میتوان گفت فساد گوشت به همان نسبت از فساد چای دبش بزرگتر است!»
همزمان، تحولات بازار ارزهای خارجی و طلا نشان میدهد که هر یک دلار آمریکا در بازار ایران نزدیک به ۶۴ هزار تومان و هر یک سکه طلای موسوم به «طرح امامی» ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
روند رو به افزایش نرخ برابری دلار آمریکا در برابر ریال ایران، در حالی است که منابع خبری از کوچکتر شدن مبلغ یارانههای دولتی و کاهش آن به رقمهای «بسیار ناچیز» خبر دادهاند. چنان که وبسایت «اکونگار» در هفته گذشته گزارش داده، ارزش دلاری یارانهها از ابتدای واریز آن در سال ۱۳۸۹ تاکنون از حدود ۴۳ دلار به میانگین ۵ دلار کاهش یافته است.
مریم شکرانی، روزنامهنگار، درباره یارانهها با استناد به گزارش پیشین رویترز، گفته است: «رویترز اواسط پاییز پارسال گزارش داد ایران در ۹ ماه ۴.۲ میلیارد دلار تخفیف نفتی به چین داده است. با احتساب قیمت دلار و مزد پایه کارگران ایران در آن زمان، این رقم معادل حقوق ۹ ماه یک پنجم نیروی کار ایران میشود. وقتی حرف از یارانه ایرانیها میشود، به یارانه اجنبی هم اشاره کنید.»
شهروندان ایران سال ۱۴۰۳ را با شوک اقتصادی تازهای از جمله افزایش بهای دلار، بدتر شدن وضعیت معیشت، و افزایش هزینههای سبد خانوار آغاز کردند. در این حال، رهبر و رئیس جمهوری حکومت جمهوری اسلامی در پیامهای نوروزی خود، با کمترین توجه به میزان تورم و وضعیت نابسامان معیشتی، مدعی شدند که اوضاع اقتصادی کشور «امیدبخش» است و سال ۱۴۰۳ را سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند.
ادعایی که با اظهارات شهروندان داخل ایران در گفتوگوهای اختصاصی با صدای آمریکا فاصله بسیاری دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند