در ادامه روند افزایشی نرخ برابری دلار آمریکا در برابر ریال ایران، منابع خبری از کوچکتر شدن مبلغ یارانههای دولتی و کاهش آن به رقمهای «بسیار ناچیز» خبر دادهاند.
وبسایت «اکونگار» روز سهشنبه ۱۴ فروردین، با اشاره به افزایش نرخ دلار در بازار آزاد به مبلغ بیش از ۶۲ هزار و ۸۰۰ تومان گزارش داده که ارزش دلاری یارانهها از ابتدای واریز آن در سال ۱۳۸۹ تاکنون از حدود ۴۳ دلار به میانگین ۵ دلار کاهش یافته است.
به گزارش این وبسایت فعال در حوزه پوشش اخبار اقتصادی بخش خصوصی، قدرت خرید بینالمللی یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در آغاز واریز آن در ۱۴ سال پیش، سه برابر حداکثر یارانه پرداختی کنونی به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان ارزیابی شده است.
تورم در سالهای اخیر به بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته و سیاستهای حمایتی دولت نیز نتوانسته فشار اقتصادی تحمیلشده به مردم را جبران کند.
بنا بر گزارشها، سال گذشته دولت ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به حساب ۹ دهک جامعه ایران واریز کرده است.
بتازگی هم دولت اعلام کرد که مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک از ۱۸ فروردین آغاز خواهد شد.
به گفته دولت سیزدهم، در این طرح «شرط ۲۰۰ هزار تومان حداقل خرید از یارانه» حذف شده و اعتبار تشویقی مشمولان به ازای هر نفر از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.
برخی کارشناسان اقتصادی با یادآوری گسترش فقر در ایران در سالهای گذشته، طرح «تبلیغاتی» فجرانه را بینتیجه ارزیابی کردهاند.
جهانگیر لقایی، اقتصاددان ساکن آلمان، بتازگی در گفتگو با صدای آمریکا طرح «تبلیغاتی» افزایش اررش کالابرگ الکترونیکی به ۲۲۰ هزارتومان را بیفایده خوانده و گفته بود: «این طرح دردی را دوا نمیکند.»
محمدعلی الستی، جامعه شناس، روز ۱۰ فروردین در گفتگو با وبسایت «خبرآنلاین»، معیشت را «پررنگترین دغدغه مردم در سال جدید» دانست.
مطالبات معیشتی همواره به عنوان یکی از دغدغههای عمده کارگران، اصناف و بازنشستگان در اعتراضات دائمی آنها در سالهای گذشته مطرح شده است.