یک عضو شورای عالی نظام پرستاری فاش کرد که با وجود «کمبود شدید نیروی پرستاری» و در پی بیتوجهی مقامات به مشکلات معیشتی آنها و عدم «اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری»، ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار از ایران مهاجرت میکنند.
فریدون مرادی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، اجرای درست قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را یکی از مطالبات مهم صنفی دانست و گفت «زمان زیادی است که تعرفه خدمات پرستاران به حساب» آنها «واریز نشده» و «بیش از یک سال است که این تعرفه به دست پرستاران نرسیده است.»
به گزارش خبرگزاری مهر، مرادی با تأکید بر این که «رفاهیات پرستاران اصلا مناسب نیست»، افزود که «حق اضافهکاری پرستاران بسیار کم است و در شأن» آنها نیست و از همین «مبلغ بسیار پایین» نیز «مالیات کسر میشود.»
این مقام صنفی همچنین تأکید کرد که «دولت آینده باید به داد پرستاران برسد»؛ در حالی که پیش از این حسین راغفر، اقتصاددان تأکید کرده که «دولت برای تحقق مسئولیتش توانایی ندارد.»
هشدار و اعلام خطر مهاجرت گسترده پرستاران توسط یک مقام صنفی در حالی است که در ماههای گذشته اعتراضات پرستاران بخشی از اعتراضات معیشتی و صنفی بوده و در شهرهای مختلف ایران جریان داشته و با بیتوجهی مقامات مواجه شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
این عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان این که مشکلات معیشتی پرستاران غیر قابل شده است، گفت که «هر ماه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار» به دلیل «تأمین نشدن معیشت» و در حالی که مایلند در کشور خودشان خدمت کنند، از ایران مهاجرت میکنند.
این مقام صنفی با تأکید بر صرف هزینه کلان برای آموزش و تحصیل پرستاران و مهاجرت این نیروها به دلیل وضعیت بحرانی معیشت، گفت که «فشار کار ناشی از کمبود نیرو» موجب شده پرستاران مجبور شوند با «اضافهکاری اجباری» در قبال دریافت مبلغ ناچیز این کمبود را جبران کنند؛ از این رو، تعداد قابل توجهی از آنان برای کار و زندگی «به کشورهای همسایه میروند.»
فریدون مرادی همچنین «رفع دغدغههای مالی نیروهای شرکتی» و استخدام «نیروهای فعال در دوران کرونا» از دیگر مطالبات صنفی پرستاران دانست و گفت «اضافهکار نیروهای شرکتی گاهی تا یک سال نیز به تعویق افتاده» و «رفاهیات این نیروها در حد صفر است.»
پیشتر، دبیرکل خانه پرستار اعلام کرده بود که سه پرستار «هنگام خواب» و بهدلیل خستگی بیش از حد ناشی از کار زیاد جان خود را از دست دادند.
به گفته محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، شرایط نامناسب در بیمارستانهای کشور پرستاران را «خسته، بیانگیزه و فرسوده» کرده است.
بنا بر گزارش پیشین و بر اساس آمار مصوب رصدخانه مهاجرت « ۷۴ درصد از پزشکان و پرستاران تا تابستان ۱۴۰۱ تمایل به مهاجرت از کشور داشتهاند» و میزان مهاجرت پزشکان در سال گذشته بالغ بر «چهار هزار نفر» بوده است.
همچنین، یک بررسی نشان میدهد که آمار زنجیرهوار خودکشی در جامعه پزشکی پنج برابر افزایش یافته است.
همچنین ببینید: روایتی دیگر از افزایش پنج برابری «خودکشیهای زنجیرهای» در جامعه پزشکیعلاوه بر این، گزارشهای پیشین حاکی از آن است که در ماههای گذشته گروهی از پرستان در بیمارستانهای مختلف ایران به صورت «دسته جمعی» استعفا کردهاند. از جمله، گروهی از پرستاران بیمارستانهای شهدای تجریش تهران، بیمارستان طالقانی چالوس، بیمارستان طالقانی آبادان و پرستاران چندین مرکز درمانی یزد، با استعفای دستهجمعیشان در ماههای گذشته، خبرساز شدهاند.
همچنین ببینید: گزارش رسانهها از استعفا، تغییر شغل و ترک کار پرستاران؛ روایت یک سقوطسحر مطلبی، پزشک و پژوهشگر، پیش از این درباره موج احضار و تهدید پرستاران در ایران به صدای آمریکا گفته که مشکلات و مسائل پرستاران و نیازهای آنها به یک «معضل لاینحل» تبدیل شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند