خطر بیماری‌زایی پشه دنگی در هرمزگان؛وزارت بهداشت: «عملیات» کنترل انجام شده است

پاکستان در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۰ هزار مبتلا شناسایی کرد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مشاهده لارو پشه دنگی در چندین منطقه و محله این شهر خبر داده است.

فاطمه نوروزیان افزود:« ورود لاستیک‌های مستعمل، نی‌های بامبوی وارداتی، کالاها و اجناس وارد شده از کشورهای آلوده از راه‌های انتقال این پشه است.»

پس از این اظهارات، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت «شایعات» مشاهده تب دنگی در بندرعباس را تکذیب کرد و از «عملیات» کنترل این بیماری خبر داد.

زمستان سال گذشته نیز شهردار بندرعباس از آماده‌باش شهرداری برای مقابله با پشه «آئِدِس» خبر داد و از همان زمان، کاستی‌های مدیریت بحران برای مهار بیماری‌های مرتبط با نیش این پشه مطرح شد.

در فروردین ماه، وزارت بهداشت ایران از اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار و تدوین «برنامه عملیاتی» مبارزه با پشه آئدس در هرمزگان خبر داد.

این پشه می‌تواند عامل بیماری‌های ویروسی «زیکا»، «تب دنگی» و «چیکونگونیا» باشد.

بیماری‌های منتقل شده توسط پشه‌ها سالانه منجر به مرگ صدها هزار نفر می‌شود. مشهورترین موارد متعلق به مالاریا است که هر سال جان بیش از ۶۰۰ هزار نفر را می‌گیرد.

حدود ۴ میلیارد نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که در معرض خطر بالای تب دنگی قرار دارند.

تب دنگی از دهه ۱۹۶۰ به عنوان یک مشکل جهانی ظاهر شد. این بیماری یک عفونت ویروسی ناشی از نیش پشه است که عمدتاً در آب و هوای گرمسیری یافت می‌شود.

به گزارش سازمان بهداشت‌ جهانی، تقریبا نیمی از جمعیت جهان، یعنی حدود چهار میلیارد نفر، در مناطقی زندگی می‌کنند که در معرض خطر ابتلا به تب دنگی قرار دارند. تخمین زده می‌شود که سالانه ۳۹۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شوند که به طور متوسط، ۹۶ میلیون نفر از آنها علائم بالینی نشان می‌دهند.

این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود و چرخه بیماری با نیش پشه ماده ادامه پیدا می‌کند. معمولاً ۴ تا ۱۰ روز پس از گزیده شدن، فرد دچار علائم بیماری می‌شود.

در صورت ابتلا، تب چهل درجه با دو علائم دیگر شامل سردرد، حالت تهوع ، درد پشت چشم، التهاب غدد، و دردهای عضلانی همراه است.

مدت زمان این بیماری ۲ تا ۷ روز است.