حال یک معلم در اوین وخیم شد؛ برگزاری دادگاه چهار معلم با اتهام تبلیغ علیه نظام

فعالان صنفی همچنان با برخوردهای امنیتی و قضایی روبه‌رو می‌شوند.

شورای هماهنگی تشکل‎های صنفی معلمان ایران از وخامت حال جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، به دلیل مشکلات گوارشی و همچنین برگزاری دادگاه چهار معلم بازنشسته در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به جرم تبلیغ علیه نظام خبر داد.

بنابر گزارش این شورا شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ دادگاه آقایان غلامرضا اکبرزاده باغبان، تیمور باقری بازنشسته، حسین مهدی‌زاده و طهماسب سهرابی در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت برگزار شد.

براساس گزارش منتشر شده در کانال تلگرامی این شورا، اتهام وارده به این افراد محتوای بیانیه‌های کانون صنفی فرهنگیان گیلان و قطعنامه‌های شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بود که «مقامات امنیتی پرینت آنها را به عنوان اسناد تبلیغ علیه نظام ارائه کرده بودند.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همچنین از وخامت حال جعفر ابراهیمی، معلم زندانی به دلیل مشکلات گوارشی، در اثر عدم رسیدگی پزشکی تخصصی، خبر داده است. این شورا تاکید کرده که داروی تجویز شده توسط پزشک متخصص زندان، «مشروط به مصرف در شرایط ایزوله بوده و این امکان در زندان وجود ندارد.»

بر همین اساس و با توجه به این وضعیت بحرانی، پزشکی قانونی ضرورت آزادی هر چه سریع ابراهیمی از زندان را اعلام کرده اما بنابر اعلام این شورا مسئولین زندان با فرستادن پرونده او به «کمیسیون و عدم پاسخگویی، توجهی به ضرورت درمان این فعال صنفی ندارند.»

جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از اردیبهشت سال گذشته با وجود بیماری، همچنان از مرخصی درمانی محروم است و دوران حبس خود را در زندان اوین سپری می‌کند.

بهبود وضعیت معیشتی، اجرای صحیح طرح رتبه‌بندی، عدم خصوصی‌سازی مدارس و امکانات آموزشی مناسب و رایگان برای همه از جمله خواسته‌های معلمان معترض در ایران است.

در پی افزایش اعتراضات صنفی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و موج احضار و بازداشت معلمان، کارگران و فعالان مدنی نیز شدت یافته است.

گزارشگران سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر این قبیل بازداشت‌ها را «خودسرانه» می‌دانند و بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستار احترام به حق برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز شده‌اند.