لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۲

ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با معلمان؛ وضعیت بازداشت‌شدگان مشخص نیست


تجمع اعتراضی معلمان ایران
تجمع اعتراضی معلمان ایران

موج برخوردهای امنیتی با معلمان و فعالان صنفی در ایران که طی هفته‌های اخیر افزایش یافته است، همچنان ادامه دارد و دست‌کم چهار تن از معلمان شاغل و بازنشسته در جریان تجمعات سراسری روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت بازداشت شدند. تاکنون وضعیت بازداشت‌شدگان مشخص نشده است.

به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، فاطمه تدریسی، فعال مدنی که روز سه‌شنبه برای حضور در تجمع فرهنگیان به میدان بهارستان تهران رفته بود، به دست ماموران امنیتی بازداشت شد.

وی که پیشتر نیز بارها بازداشت و زندانی شده، در یک تماس تلفنی به خانواده خود خبر داده است که در زندان قرچک ورامین به سر می‌برد.

پیش از این اعلام شده بود که عاتکه رجبی، معلم ساکن مشهد، که قبل از آن، به دلیل حمایت از اعتراضات معلمان از محل کار خود اخراج شده بود، روز سه‌شنبه به دست ماموران امنیتی بازداشت شده است. از نهاد بازداشت‌کننده و محل نگهداری او خبری منتشر نشده است.

همزمان فرزاد صفی‌خان‌پور و فاتح عثمانی، دو معلم ساکن سنندج، نیز روز سه‌شنبه در جریان تجمع فرهنگیان این شهر توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. از وضعیت این دو معلم اطلاعاتی در دست نیست.

بر اساس گزارش‌ رسیده به صدای آمریکا، آقای صفی‌خانپور هنگام بازداشت، به بدرفتاری ماموران اعتراض کرده و گفته بود که معلم است. بر اساس این گزارش ، ماموران پاسخ داده بودند که «معلمی، از بدترین مشاغل» است و او را بیشتر مورد ضرب و شتم قرار دادند.

در همین حال، کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت از صدور حکم «بازنشستگی اجباری» برای محمدرضا علیجانی، معلم پرسابقه و فعال صنفی ساکن شهرستان چناران خبر داد.

بر اساس این گزارش، حکم بازنشستگی اجباری آقای علیجانی توسط هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش‌ و پرورش صادر شده و در آن کسر یک گروه و کاهش حقوق و پاداش بازنشستگی نیز اعمال شده است.

این شورا در خبر دیگری نوشت که حکم بازخریدی ابوالفضل رحیمی‌شاد، معلم و فعال صنفی معلمان، از سوی هیئت بدوی تخلفات اداری صادر شده است.

بر اساس این گزارش، حکم بازخریدی آقای رحیمی‌شاد در شرایطی صادر شده است که او ۲۴ سال و ۸ ماه سابقه کاری دارد.

به نوشته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، این معلم همانند صدها معلم دیگر در سراسر ایران، به دلیل مداخله حراست آموزش و پرورش ، از کسب رتبه در قانون رتبه‌بندی محروم شده است.

این تشکل صنفی همچنین خبر داد که جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از اردیبهشت سال گذشته با وجود بیماری، همچنان از مرخصی درمانی محروم است و دوران حبس خود را در زندان اوین سپری می‌کند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواستار آزادی همه معلمان زندانی شد.

محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، محسن عمرانی، مهدی فتحی، رسول بداقی، مسعود فرهیخته، فرزانه ناظران‌پور و چند تن دیگر از معلمان از قبل بازداشت شده‌اند و یا دوره حبس خود به اتهام‌های امنیتی را می‌گذرانند.

طاهره نقی‌ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران نیز دو هفته پیش احضاریه‌ای دریافت کرد که بر اساس آن باید روز ۲۷ اردیبهشت در دادسرای اوین حاضر شود.

این فعال صنفی در پرونده‌ای که اخیرا برای او تشکیل شده، به «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.

به رغم افزایش فشارهای امنیتی بر معلمان و فعالان صنفی، تجمعات سراسری معلمان ایران روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت در شماری از شهرهای ایران برگزار شد.

این تجمعات سراسری در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در ۲۴ شهر از جمله کرمانشاه، اراک، شوش، اهواز، تربت حیدریه، همدان، سنندج، اسلام‌آباد غرب، قزوین و اصفهان شکل گرفت.

بهبود وضعیت معیشتی، اجرای صحیح طرح رتبه‌بندی، عدم خصوصی‌سازی مدارس و امکانات آموزشی مناسب و رایگان برای همه از جمله خواسته‌های معلمان معترض در ایران است.

در پی افزایش اعتراضات صنفی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و موج احضار و بازداشت معلمان، کارگران و فعالان مدنی نیز شدت یافته است.

گزارشگران سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر این قبیل بازداشت‌ها را «خودسرانه» می‌دانند و بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستار احترام به حق برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز شده‌اند.

XS
SM
MD
LG