واکنش‌ها به تور «۱۱ میلیونی» تهران‌گردی مدیر فم‌تریپ: «عقده‌گشایی» و «خون‌تریپ» است

هدی رستمی

هدی رستمی، بلاگری که پیش از این پروژه «فم‌تریپ» او برای کشاندن گردشگران خارجی به ایران مورد انتقاد کاربران رسانه‌های اجتماعی قرار گرفته بود، این بار با تور یک‌روزه ۱۱ میلیونی تهران‌گردی خبرساز شده است.

هدی رستمی، بلاگری که در شبکه‌های اجتماعی با مدیریت پروژه «فم‌تریپ» شناخته می‌شد، هم‌زمان با برگزاری این تور یک‌روزه، در یک روایت اینستاگرامی عکسی از چند جوان با پوشش دلخواه در سوئد منتشر کرده و گفته است که دلش یک «دور همی بدون بحث سیاسی – اجتماعی» و «بدون صحبت از فقر و جبر جغرافیایی» می‌خواهد.

او گفته است: «کاش در آن ۱۸ سال زندگی در سوئد، سوئدی شده بودم.»

مولود حاجی‌زاده، روزنامه‌نگار، در توییتی با نقل دلتنگی هدی رستمی نوشت: «همان "جبر جغرافیایی" برای تو یکی که خوب نان و آب داشته.»

کامران بارنجی، روزنامه‌نگار، نیز ویدئویی از بخشی از اظهارات هدی رستمی درباره تهران منتشر کرده و گفته این بلاگر در حالی درباره تهران «تحقیرآمیز حرف می‌زند» که برای یک تور یک‌روزه تهران‌گردی «۱۱ میلیون تومان» می‌گیرد.

سحر آزاد روزنامه‌نگار دیگری است که به هدی رستمی انتقاد کرده و تور تهران‌گردی او را «تور عقده‌گشایی» نامیده است.

اعظم بهرامی، پژوهشگر محیط زیست، با هشتگ «خون‌تریپ»، با «هدی جابر رستم» خطاب کردن این بلاگر، به او گفت برای «عموزاده‌هایش در حشدالشعبی» نیز تور بگذارد که «وقتی جوان‌های ما در خیابان‌های تهران تیر خورده و خونین دارند فرار می‌کنند، در کدام کوچه‌ها گیرشان بیندازند.»

امیلی امرایی، مترجم، گفته «یازده [میلیون] و دویست [هزار تومان] به هدی رستمی می‌دهی که توی تهران مشت و مالت بدهد و از کتاب‌فروشی محبوبش در حضورش یک کتاب بخری؟»

امین بزرگیان، دانش‌آموخته جامعه‌شناسی نیز گفته که مسئله مهم‌تر مشتری‌های «مختص طبقه متوسط» هستند که با عنوان «زیست فرهنگی لاکچری» در میانه «بحران‌های اقتصادی و سیاسی تحرک طبقاتی مالی و پولی پیدا کرده» و «موقعیت اقتصادی جدیدش را با موقعیت فرهنگی قدیمی‌اش می‌آمیزد.»

یکی از کاربران توییتر، به جزئیات برنامه این تور یک‌روزه تهران‌گردی اشاره کرده که شامل «برانچ، وورک‌شاپ سفر، اسپا هانا، ماساژ، ناهار ژاپنی، وورک‌شاپ سرامیک، عصرانه، شام، و کنسرت خصوصی» است.

از سویی، یک کاربر ، تور تهران‌گردی هدی رستمی را «سبب خیر» دانسته که می‌تواند موجب رونق بازار گردشگری شود و به منتقدان گفته «اگر می‌توانید تور باکیفیت‌تر و ارزان‌تر راه بیندازید.»

https://twitter.com/ShahriarSahhaf/status/1685741570979475457


بنا بر ادعای هدی رستمی، او در پروژه گردشگری «فم‌تریپ» تلاش داشت تا پای توریست‌های خارجی را به ایران باز کند، اما از زمانی که او در یکی از پست‌های خود در مورد آزادی حجاب در ایران گفت و نوشت، موجی از انتقادها و حملات بر علیه او در رسانه‌های اجتماعی آغاز شد.

برخی کاربران هویت او را به عنوان «هدی جبار کریم» و «با اصالت عراقی» معرفی کرده و گفته‌اند پدر او که سال‌ها پیش با خانواده به سوئد پناهنده شده «عضو گروه حشدالشعبی» است. مسئله‌ای که این عکاس و بلاگر آن را تکذیب نکرد و در پاسخی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، گفت که «در ایران زندگی» می‌کند و مثل دیگران «از شرایط بیزار و غمگین» است.

او که پیشتر از آزادی پوشش در ایران سخن گفته بود، پس انتقادها، گفت «بارها اسیر گشت ارشاد شده» و «از حجاب اجباری و هر اجبار دیگری متنفر» است.

هدی رستمی در پی انتقادها در ماه‌های گذشته از او، هزاران دنبال‌کننده را در اینستاگرام از دست داده است.

همچنین ببینید: هیاهوی «فم‌تریپ» در رسانه‌های اجتماعی ایران

برگزاری این تور گران‌قیمت در تهران در حالی است که بنا بر گزارش‌ها، نیروهای سپاه در روزهای گذشته با حمله به طبیعت‌گردان در ییلاق اوپرت، شماری از آنها را ضرب و جرح کردند.

همچنین ببینید: جزئیات تازه از حمله به گردشگران در ییلاق اوپرت؛ استانداری سمنان: از سپاه بپرسید