یک رسانه داخل ایران با ارائه جزئیات تازهای از حمله نیروهای جمهوری اسلامی به گردشگران در کمپ طبیعتگردی اوپرت اعلام کرد که مهاجمان «ماشین و اسلحه رسمی نظامی» در اختیار داشتند.
وبسایت «رویداد ۲۴» روز یکشنبه هشتم مرداد در گزارشی تازه از حمله ۲۹ تیر به گردشگران در کمپ اوپرت در مرز استانهای مازندران و سمنان گزارش داد که استانداری سمنان اعلام کرده در این حمله «دخالتی نداشته» و «سپاه باید اطلاعرسانی کند.»
این رسانه میگوید اطلاعاتی به دست آورده که «نشان میدهد افرادی که حمله کردند با ماشین و اسلحه رسمی نظامی» بودند.
شامگاه پنجشنبه ۲۹ تیر، افرادی که گفته شده «لباس سپاه» به تن داشتند با حمله به گردشگران ییلاق «اوپرت» واقع در مرز سمنان و مازندران، آنها را به شدت مورد «ضرب و شتم» قرار دادند.
پیشتر، یک شاهد عینی در این رابطه به صدای آمریکا گفته است: چند ساعت پس از ورودمان به ییلاق اوپرت، دو ماشین با نشان سپاه پاسداران و مسلح به سوی ما آمدند و با خشونت تمام از زنها خواستند که حجاب اجباری را رعایت کنند و بار دیگر در ساعات پایانی شب به محل اسکان گردشگران بازگشتند و «با شوکر و گاز اشکآور» به آنها حمله کردند.
با گذشت ساعاتی، ویدئویی در رسانههای اجتماعی انتشار یافت که به نظر میرسید افرادی در تاریکی علیه نهادهای نظامی شعار میدهند.
مجتبی اقوامیپناه، فرماندار مهدیشهر در سمنان که ییلاق اوپرت در آن جا قرار دارد، به رویداد ۲۴ گفته «موضوع از سطح فرمانداری بالاتر رفته» و خواستار آن شده که مسئله را از استاندار پیگیری کنند، اما حجتالله یحیایی، سخنگو و معاون مدیرکل روابط عمومی استانداری سمنان به این رسانه گفته که «با وجود برگزاری جلسه شورای تأمین» استان درباره حمله به کمپ اوپرت، «موضوع از استانداری» نیز «خارج شده» و درباره این حمله «باید با سپاه صحبت کنید.»
بنا بر این گزارش، استانداری همچنین اعلام کرده که «قرار است سخنگوی سپاه بهزودی در این رابطه اطلاعرسانی کند.»
در این گزارش گفته شده که نیروهای سپاه پاسداران «برای توقیف یک شیء ناشناس» وارد منطقه ییلاقی اوپرت شدند، اما یکی از گردشگران که در حمله آسیب دیده، گفته که ظهر آن روز «دیدم یک هلیشات در حال پرواز است»، وسیلهای که «اصولا طبیعتگردها برای فیلمبرداری از صحنههای زیبا» از آن استفاده میکنند، اما این موضوع «اصلا ربطی به زمانی که اینها حمله کردند نداشت.»
این شاهد عینی، با «ساختگی و خندهدار» خواندن ویدئوی شعار علیه سپاه، گفته که فیلم مذکور «هیچ ارتباطی به جایی که ما بودیم ندارد» و «با هدف تطهیر عوامل» حملهکننده ساخته شده است.
او همچنین تأکید کرده که مسئله «درگیری با مردم محلی هم ساختگی» است و «به آن شب ربطی نداشته» و «قویا تکذیب میکنم.»
این گردشگر تجربه خود از حمله نیروهای حکومتی به گردشگران را چنین شرح داده است: «ما در چادر و ماشین خواب بودیم که ناگهان عدهای آمدند و فریاد زدند و بدون این که توضیحی بدهند، تا سر حد کشت ما را زدند. با اسلحه به سمت من گرفتند و گفتند بنشین. یک نفر با شوکر روی گردنم زد و با باتوم و لگد توی صورتم کوبید. در اثر ضربات، سمت راست کمرم بیحس شده و آسیب بدی به عصب کمرم وارد کرده است.»
به گفته او، بر اثر «آسیبی که به عصبش رسیده نمیتواند از جایش تکان بخورد؛ در حالت خوابیده نمیتواند به راست یا به چپ بچرخد، در حالت نشسته چند درجه هم نمیتواند تکان بخورد و نمیتواند روی پا بایستد و عملا مانند فلجها شده است.»
با شدت گرفتن نافرمانی مدنی در مقابل حجاب اجباری، برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با شهروندان و به ویژه زنان در ایران افزایش یافته و مقامات حکومتی در پی تدوین قوانین سختگیرانهتر برای مقابله با آزادیهای فردی و اعمال حجاب اجباری هستند.
فروغ کنعانی، فعال سیاسی، پیش از این به صدای آمریکا گفته که لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» اعلام جنگ جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و قشر خاکستری است.