مقام ارشد حماس مدعی شد: توافق مورد تایید حماس شامل خروج کامل اسرائیل از نوار غزه است

یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، در کنفرانسی خبری در بیروت مدعی شد که توافق پیشنهادی مورد تایید این گروه، شامل «توقف دائمی تجاوزات» و «خروج کامل نیروهای اشغالگر» از نوار غزه است.

اسامه حمدان همچنین مدعی شد این توافق به مسائلی چون بازگشت آزاد آوارگان، کمک‌رسانی، بازسازی، پایان محاصره و دستیابی به توافق جدی برای مبادله توجه دارد.

حمدان گفت که این توافق در سه مرحله به اجرا درخواهد آمد، اما مدعی شد که اسرائیل قصد دارد پس از آزادی زندانیان خود، «تجاوزات خود را علیه نوار غزه» از سر بگیرد.

وی افزود که در صورت تایید این پیشنهاد، مصر و قطر که نقش میانجیگری دارند، فشار لازم را برای پایبندی و اجرای کامل مفاد توافق وارد خواهند آورد.

در همین حال، اسرائیل اواخر روز دوشنبه پیشنهاد آتش‌بس مورد قبول حماس را رد کرد و با اعزام نیروهایش به غزه، گذرگاه مرزی راهبردی این شهر با مصر را تصرف کرد.

اسرائیل گفت که آن شروط خواسته‌های «اصلی» اسرائيل را برآورده نمی‌کند. اما این کشور همچنان با ادامه مذاکرات موافق است.

در همین حال وزیر امور خارجه آلمان روز سه‌شنبه به اسرائیل نسبت به حمله «حمله بزرگ به رفح» هشدار داد.

گفتنی است کاخ سفید نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که بررسی دقیق مواضع مذاکراتی جداگانه اسرائیل و حماس نشان می‌دهد که امکان دستیابی به توافق وجود دارد.

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی، نشانه‌هایی از خوشبینی را درباره وضعیت مذاکرات گروگان‌گیری ارائه داد، پس از آنکه روز دوشنبه این مذاکرات به نظر می‌رسید به بن‌بست رسیده‌اند. رئیس سیا، بیل برنز، برای ادامه گفت‌وگوها روز سه‌شنبه در قاهره حضور داشت.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکراتی که با میانجی‌گری ایالات متحده، قطر، و مصر انجام شد بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، چنین حمله‌ای را تکرار خواهند کرد.

اسرائیل بارها حماس را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.