خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه ۲۵ دی در مقالهای، با تکیه بر بیش از ۱۵۰ ویدیو و عکس، به بررسی سلاحهای مورد استفاده حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر این گروه به اسرائیل پرداخته است.
طبق گزارش، حماس طی ١٧ سال سلطه بر غزه زرادخانه متنوعی از تسلیحات عمدتا ساخت ایران، روسیه، چین، و کره شمالی را به این باریکه تحت کنترل خود قاچاق کرده است.
آسوشیتدپرس تصریح کرده اگرچه کارشناسان بررسیکننده این سلاحهای حماس توانستهاند از روی ویژگیها و نشانههای سلاحهای مزبور محل تولید آنها را تشخیص بدهند، اما شواهدی در دست ندارند که آیا این سلاحها به طور مستقیم توسط این کشورها در اختیار حماس قرار گرفته و یا اینکه در بازار سیاه برخی کشورهای خاورمیانه خریداری شدهاند.
طبق گزارش، بسیاری از تصاویر همرسانیشده توسط حماس در رسانههای اجتماعی حاکی از آن است که این سلاحها نسبتا تازه هستند و احتمالا از طریق قایق، تونل، و یا محمولههای مواد غذایی وارد باریکه غزه شدهاند.
آسوشیتدپرس به نقل از یک تحلیلگر نظامی در اندیشکدهای در استرالیا گفته که عمده سلاحهای حماس ساخت روسیه، چین، ایران، کره شمالی، و کشورهای عضو پیمان ورشو (پیمان نظامی متشکل از کشورهای عضو بلوک شرق در دوره جنگ سرد) هستند.
تفنگ تکتیرانداز «صیاد ایام-۵۰» ساخت ایران از جمله سلاحهای مورد استفاده حماس است. این سلاح کالیبر ۵۰ قدرت سوراخ کردن فولاد تا یک اینچ را دارد و قبلا در یمن، سوریه، و نیز عراق در دست شبهنظامیان شیعه وابسته به جمهوری اسلامی دیده شده است.
سلاحهای ساخت دوره اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز که توسط ایران و چین کپیبرداری و تولید شدهاند، از دیگر سلاحهای مورد استفاده حماس است.
طبق گزارش، ارتش اسرائیل مینهای ضد تانک تیسی/ ۶ ساخت ایتالیا از حماس به دست آورده که به گفته یک افسر سابق ارتش بریتانیا و کارشناس خنثیسازی مواد منفجره، توسط صنایع تسلیحاتی ایران کپیبرداری شده است.
از دیگر سلاحهای مشاهده شده در دست جنگجویان حماس، مسلسل چینی معروف به «تایپ ۸۰» است که از سوی جمهوری اسلامی کپیبرداری و به پیکیام-تی ۸۰ تغییر نام داده شده است.
ارتش اسرائیل و ایالات متحده بارها جمهوری اسلامی ایران را به ارائه کمکهای مالی، آموزشی، و تسلیحاتی به حماس و جهاد اسلامی متهم کردهاند.
آسوشیتدپرس در گزارش خود آورده که دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی به پرسش این خبرگزاری درباره اینکه آیا حکومت ایران «صیاد ایام-۵۰» را در اختیار حماس قرار داده، پاسخ نداده است.
با این حال، یک کارشناس نظامی با استناد به تجهیزاتی که در یک ویدیوی حماس دیده، به آسوشیتدپرس گفته که تقریبا غیرممکن است این گروه با استفاده از چنین تجهیزاتی ابتدائی بتواند یک تفنگ تکتیرنداز کالیبر ۵۰ ایمن و دقیق تولید کند.
طبق گزارش، حماس همچنین پهپادهای انتحاری مدل ایرانی را که در جنگ اوکراین نیز مورد استفاده قرار میگیرند، یا به دست آورده و یا کپیبرداری کرده است.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند، ارتش اسرائیل تهاجم به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای مورد حمایت جمهوری اسلامی را آغاز کرد.
حماس از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا ، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است.