گروه شبهنظامی حماس روز سه شنبه ۱۶ مرداد به طور رسمی اعلام کرد که یحیی سنوار، رئیس جدید دفتر سیاسی این گروه خواهد بود.
«نایمز اسرائیل» اشاره کرد که یحی سینوار که رهبر حماس در غزه بوده است، «معمار» حمله ۱۵ مهر سال گذشته این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل شناخته میشود؛ حملهای که آغاز عملیات نظامی آن کشور در غزه را با هدف نابودی حماس در پی داشت.
در پی کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، حدس و گمانهای زیادی در مورد جانشین او به عنوان رهبر سیاسی حماس مطرح شده بود و حتی برخی در این مورد از خالد مشعل نام برده بودند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد دهم مرداد اعلام کرد که اسماعیل هنیه همراه با یکی از محافظانش در محل اقامت خود در تهران هدف قرار گرفته و کشته شده است، اما جزییات بیشتری در مورد چگونگی این رخداد ارائه نداد.
پس از آن، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی مدعی شد که ایالات متحده به دلیل حمایت از اسرائیل مسئولیت کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در تهران را بر عهده دارد. این ادعا از سوی آنتونی بلینکن، وزیر امو ر خارجه ایالات متحده، رد شد.
یحیی سنوار در کنار محمد ضیف، از طراحان حمله ۱۵ مهر سال گذشته، در راس فهرست افراد تحت تعقیب از سوی اسرائیل قرار دارند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند. حماس تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
همچنین ببینید: روزنامه تایمز: جمهوری اسلامی حداقل ۲۰۰ میلیون پوند به حماس پرداخته استدر همین ارتباط، روزنامه «تایمز» چاپ لندن، در فروردین سال جاری با اشاره به اسناد کشف شده از رهبران حماس، که حمله به اسرائیل را طراحی و اجرا کردند، نوشت که این اسناد پرداخت حداقل ۲۰۰ میلیون پوند از سوی جمهوری اسلامی به این گروه شبه نظامی از سال ۱۳۹۳ را نشان میدهد.
یک نامه که ظاهراً در سال ۱۳۹۹ توسط مروان عیسی، از مقامات ارشد شاخه مسلح حماس، به یحیی سنوار، رهبر این گروه در غزه، نوشته شده است، جدولی از پرداختهای جمهوری اسلامی به مبلغ ۱۵۴ میلیون دلار به حماس را نشان میدهد.