پارلمان یونان روز سه شنبه و همزمان با دیدار محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی از آن کشور، به قطعنامه شناسایی کشور مستقل فلسطینی رای مثبت داد.
محمود عباس که پیش از رای گیری در پارلمان یونان به ایراد سخنرانی پرداخت، شب گذشته در دیدار با الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان گفت، در تلاش است تا نام تشکیلات خودگردان فلسطینی را از گذرنامه های فلسطینی حذف و آن را با "کشور فلسطین" جایگزین کند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشتر در سال ۱۳۹۱ موقعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی در این سازمان را به "کشور ناظر غیرعضو" ارتقا داد.
پرچم فلسطین روز ۳۰ سپتامبر (هشتم مهر ماه)، به رغم درخواست اسرائیل، برای نخستین بار در جلوی ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک برافراشته شد.
قانونگذاران و مقامهای برخی کشورهای اروپایی که از پیشرفت مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینیها ناامید شدهاند، در حال افزایش فشارها برای پیشبرد راه حل موسوم به "دو کشور دو دولت" هستند.
مجلس سنای فرانسه اخیرا با اکثریتی اندک، قطعنامهای را تصویب کرد که از دولت آن کشور میخواهد حکومت فلسطینی را به رسمیت بشناسد، با این امید که این اقدام بتواند ابزاری برای پیشبرد گفتگوهای صلح خاورمیانه باشد.
دولت سوئد نیز اوایل آبان ماه دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخت؛ اقدامی که ایالات متحده آن را پیشتر "نابهنگام" دانسته بود.
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده روز ۱۹ آذر ماه در دیدار با رئیس جمهوری اسرائیل در کاخ سفید، با بیان این که روند رسیدن به صلح بین اسرائیل و فلسطینیها به سردترین مرحله رسیده است، از هر دو طرف خواست تلاش کنند تا از تنش ها بکاهند.