مجلس سنای فرانسه روز پنجشنبه با اکثریتی اندک، قطعنامهای را تصویب کرد که از دولت آن کشور میخواهد حکومت فلسطینی را به رسمیت بشناسد، با این امید که این اقدام بتواند ابزاری برای پیشبرد گفتگوهای صلح خاورمیانه باشد.
قانونگذاران و مقامات در سراسر اروپا، که از بنبست در تلاشهای صلح اسرائیل و فلسطینیها ناامید هستند، در حال افزایش فشارها برای پیشبرد راه حل دو کشور دو دولت هستند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سناتورهای فرانسه این قطعنامه را که لازم الاجرا نیست، با ۱۵۴ رای موافق و ۱۴۶ رای مخالف تصویب کردند. مجلس نمایندگان هفته گذشته پیشنهاد مشابهی را با اختلاف آرای بیشتری تصویب کرده بود.
دولت فرانسه از راه حل دو کشوری حمایت میکند، اما میگوید آنگونه که برخی از سناتورها میخواهند، زمان برای شناسایی حکومت فلسطینی هنوز مناسب نیست.
فرانسه، عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد که قدرت وتو دارد، سعی دارد احساسات ضدیهودی در آن کشور را مهار کند و به مناسبات خوب خود هم با اسرائیل و هم با دولتهای عرب ادامه دهد.
در این میان، اسرائیل از تصمیم پارلمان ایرلند به تصویب قطعنامهای که از کشور مستقل فلسطینی حمایت میکند، به شدت انتقاد کرده است.
وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه ناخوشنودی خود را از این تصمیم ابراز داشت و پارلمان ایرلند را متهم کرد به شیوهای بیسابقه از بیانیههایی که ضد اسرائیل هستند، حمایت میکند.
برخی از قانونگذاران ایرلندی در جریان بحث و گفتگو درباره شناسایی فلسطین، اسرائیل را به نسلکشی متهم کردهاند.
وزیر خارجه ایرلند روز گذشته گفته بود دولت شناسایی زودهنگام حکومت فلسطینی را به عنوان یک تاکتیک احتمالی برای آغاز مذاکرات صلح بررسی میکند.