تعطیلی «موقت» سفارت هلند و بخش کنسولی و ویزای سفارت آلمان در تهران

سفارت هلند در تهران

همزمان با افزایش تنش‌ها میان حکومت ایران و اسرائیل، سفارت آلمان در تهران اعلام کرد که بخش کنسولی و ویزای این سفارت‌خانه در روز یکشنبه ۲۶ فروردین، تعطیل خواهد بود.

سفارت آلمان در تهران ضمن عذرخواهی «برای این وضعیت نامطلوب پیش آمده» افزود: وقت‌های مصاحبه در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه خواهد شد.

همزمان وزارت امور خارجه هلند نیز روز شنبه ۲۵ فروردین، از تعطیلی «موقت» سفارت‌خانه خود در تهران خبر داد.

این وزارت‌خانه در بیانیه‌ای با اشاره به افزایش تنش‌ها بین حکومت ایران و اسرائیل اعلام کرد که هلند به عنوان یک «اقدام احتیاطی» روز یکشنبه سفارت خود در تهران را تعطیل خواهد کرد. این وزارت‌خانه همچنین گفته است برای بازگشایی سفارت‌خانه در روزهای آتی تصمیم گیری خواهد کرد.

این در حالی است که وزارت خارجه فرانسه روز جمعه ۲۴ فروردین، به اتباع این کشور توصیه کرد که همزمان با تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه دشمن منطقه‌ای خود اسرائیل، از سفر به ایران، لبنان، اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی خودداری کنند.

همچنین ببینید: توصیه پاریس:‌ اتباع فرانسه به ایران، لبنان، اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی سفر نکنند

روز جمعه ۲۴ فروردین، همچنین وزارت خارجه هند روز جمعه در هشداری به شهروندان هند توصیه کرد فعلا به ایران یا اسرائیل سفر نکنند.

همچنین ببینید: هند به شهروندان خود در مورد سفر به ایران و اسرائیل هشدار داد

افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره رویارویی نظامی میان احتمالی میان حکومت ایران و اسرائیل، برخی شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی نیز پروازهای خود به ایران و یا پرواز بر فراز آسمان ایران را لغو کرده‌اند.

شرکت هواپیمایی سلطنتی «کی‌ال‌ام» هلند روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا از توقف «فوری» پروازهای خود بر فراز ایران و اسرائیل خبر داد.

تصویری از دو فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی سلطنتی «کی‌ال‌ام» هلند در فرودگاه «شیپول» در حومه آمستردام، هلند. (آرشیو)

این شرکت هواپیمایی حامل پرچم هلند، با این حال، افزود که پروازها از مبدا و به مقصد تل‌آویو همچنان برقرار خواهد بود.

«کی‌ال‌ام» در این مکاتبه با تاکید بر ایمنی مسافران و خدمه هواپیماهای خود به عنوان اولویت اصلی‌اش گفت که با دولت هلند و سایر دولت‌ها در ارتباط است و از نزدیک وضعیت در منطقه به ویژه در ایران و اسرائیل را رصد می‌کند.

دراین حال شرکت هوایی الاتحاد در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «پروازها به تل‌آویو هنوز ادامه دارد و ما وضعیت را رصد می‌کنیم زیرا ایمنی مسافران و خدمه مان در اولویت اصلی‌ ما است.»

همچنین شرکت هوایی «فلای دبی» به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که همانند پاسخ چند روز قبل فعلا هیچ تغییری در پروازهای این شرکت داده نشده است.

پیش از هواپیمایی «کی‌ال‌ام» شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» در آخرین ساعات روز جمعه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به دلیل «شرایط بحرانی» در حال حاضر بر فراز حریم هوایی ایران پرواز نخواهد کرد. بنابر این اطلاعیه این تصمیم در پی «تنش زیاد در خاورمیانه» اتخاذ شده است.

آنگونه که سخنگوی ایرفرانس گفته است، سه پرواز متعلق به این شرکت هوایی مسیر‌های خود را که قرار بود بر فراز آسمان ایران انجام شود، تغییر داده است و آنها با تاخیر چند ساعته به مقصد خواهند رسید.

همچنین شرکت هواپیمایی استرالیایی «کانتاس» روز جمعه اعلام کرد که به دلیل خطرهای ناشی از احتمال حمله ایران به اسرائیل، پروازهای مستقیم بین شهرهای پرت و لندن به طور موقت از آسمان ایران عبور نخواهند کرد.

پیش‌تر دو شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا و هواپیمایی اتریش نیز از تعلیق و تغییر مسیر پروز‌های خود به ایران خبر داده بودند.

هواپیمایی اتریش روز جمعه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت «به دلیل شرایط خاورمیانه» و پس از «ارزیابی‌های دقیق» تعلیق پرواز‌های خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.

همچنین به گفته این شرکت هواپیمایی «پرواز‌های طولانی‌مدت از طریق حریم هوایی ایران تغییر مسیر خواهند داد.» شرکت هواپیمایی اتریش در ادامه ضمن تأکید بر اینکه «اولویت اصلی» آن ایمنی مسافران و خدمه هواپیما‌هایش است، افزود که وضعیت خاورمیانه تحت ارزیابی مستمر قرار دارد و این شرکت با مقامات مربوطه در تماس نزدیک است.

ساعاتی پیش‌تر، شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا نیز در پاسخی مشابه به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که پس از «ارزیابی‌های دقیق» تعلیق پرواز‌های خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.

لوفت‌هانزا در این پاسخ اختصاصی مکتوب به صدای آمریکا گفت طی این مدت از آسمان ایران هم استفاده نخواهد کرد.

این شرکت هواپیمایی حامل پرچم آلمان در بخش دیگری از این مکاتبه به صدای آمریکا گفت تا روز سه‌شنبه ٢٨ فروردین، پرواز‌ها از مبدا و به مقصد‌ امان، پایتخت اردن، در طول روز‌ انجام می‌شود و بدین‌ترتیب خدمه هواپیما‌های متعلق به این شرکت بدون توقف شبانه مستقیماً به فرانکفورت باز خواهند گشت. لوفت‌هانزا در ادامه با تأکید بر این که امنیت مسافران و خدمه «اولویت اصلی» آن هستند، افزوده که تنها به ارزیابی‌های دولتی اتکا نمی‌کند بلکه وضعیت امنیتی کنونی را نیز ارزیابی می‌کند و سپس تصمیمات خود را می‌گیرد.

تمدید مجدد تعلیق پرواز‌ها از مبدا و به مقصد ایران و یا بر فراز آسمان ایران توسط شماری از شرکت های هواپیمایی پس از آن صورت گرفت که لوفت‌هانزا روز پنجشنبه ٢٣ فروردین، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت پس از ارزیابی دقیق، تعلیق پرواز‌های خود از مبدا و به مقصد تهران را تا روز یکشنبه ۲۶ فروردین تمدید کرده است.

این در شرایطی است که در پی انتشار خبر پاسخ شرکت لوفت‌هانزا به صدای آمریکا مبنی بر توقف کلیه پرواز‌های خود به مقصد و از مبدا ایران، این شرکت در‌ایمیل اختصاصی دیگری به خبرنگار صدای آمریکا گفته بود که درباره ادامه تعلیق پرواز‌ها با بررسی شرایط به صورت «روزانه» تصمیم‌گیری خواهد کرد.

تمدید مجدد تعلیق پروازهای لوفت‌هانزا به ایران و از ایران در حالی است که شبکه خبری «سی‌بی‌اس» به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده بود که جمهوری اسلامی ممکن است روز جمعه حمله گسترده‌ای را علیه اسرائیل انجام دهد.

همچنین خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه به نقل از «افراد مطلع از ارزیابی‌های اطلاعاتی غربی» گزارش داد که اسرائیل آماده حمله «مستقیم و بی‌سابقه» جمهوری اسلامی علیه اهداف دولتی خود می‌شود.

به گفته این منابع، ایالات متحده همزمان با تشدید فعالیت‌های دیپلماتیک خود به منظور مهار تنش‌ها، در حال آماده‌سازی دفاعی است و دارایی‌های نظامی بیشتری را به منطقه منتقل کرده است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز گزارش داد ارزیابی‌های ایالات متحده نشان می‌دهد که حملات ایران به اسرائیل، مستقیم و علیه چندین هدف در داخل اسرائیل خواهد بود.

در حالی که شمار زیادی از خبرگزاری‌های جهان و منابع خبری روز جمعه از حمله قریب‌الوقوع جمهوری اسلامی به منافع اسرائیل خبر دادند رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره زمان و مکان حمله احتمالی جمهوری اسلامی به منافع اسرائیل گفت: «نمی‌خواهم اطلاعات محرمانه را فاش کنم ولی این حمله دیر یا زود انجام خواهد شد.»

جو بایدن در عین حال خطاب به سران حکومت ایران گفت: «این کار را نکنید، ایالات متحده متعهد به دفاع از اسرائیل است و شما موفقیتی به دست نخواهید آورد.»

همچنین ببینید:

هشدار بایدن به جمهوری اسلامی: این کار را نکنید، موفق نخواهید شد

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در دی‌ ۱۳۹۸ و حمله متقابل موشکی سپاه پاسداران به پایگاه‌های آمریکا در عراق بود، پرواز پی‌اس ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین با موشک‌های سپاه پاسداران سرنگون و همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

آن فاجعه باعث شد شرکت‌های هواپیمایی وقتی تنش در منطقه از حدی بالاتر می‌رود، تدابیر ایمنی و امنیتی ویژه‌ای اتخاذ می‌کنند.