رسانه های آلمان اعلام کردند نیروهای پلیس از بامداد روز چهارشنبه سوم مرداد با یورش به مرکز اسلامی هامبورگ و بیش از ۵۰ مرکز وابسته به آن، فعالیت آنها را ممنوع اعلام کردند.
وزیر کشور آلمان در بیانیهای اعلام کرد مدارک جمعآوریشده در تحقیقات «ظنهای جدی را به حدی تایید کرد که ما امروز دستور ممنوعیت را صادر کردیم.»
نانسی فایزر افزود: «مرکز اسلامی هامبورگ، ایدئولوژی اسلامگرای افراطی و تمامیتخواه را در آلمان ترویج میدهد و زیرمجموعههای آن همچنین از تروریستهای حزبالله حمایت میکنند.»
به گفته این وزارتخانه، انجمنی که مرکز اسلامی شهر هامبورگ که به «مسجد آبی» شهرت دارد را اداره می کند، نظم قانون اساسی جمهوری فدرال را نقض میکند و تحریکات ضد یهودی و ضد اسرائیلی را گسترش میدهد.
به گفته وزارت کشور آلمان، علاوه بر این، نمایندگان مسجد در گذشته از «اقدامات خشونت آمیز سازمانهای تروریستی مانند حماس تمجید کرده و از سازمانهای تروریستی ممنوعه مانند حزب الله حمایت کردهاند.»
نانسی فایز وزیر کشور گفته است که این اقدام به دلیل «افراطیگری و تحریکات ضدیهود» صورت گرفته است.
بنابر گزارشها مراکز مرتبط با این مجموعه در برلین نیز روز چهارشنبه مورد بازرسی قرار گرفته است.
در این حال، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه با احضار سفیر آلمان به ممنوعیت فعالیت و بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ و بیش از ۵۰ مرکز وابسته به آن اعتراض کرد.
ماه هاست که این مرکز زیر ذره بین دولت فدرال قرار دارد. دست کم ده ماه از زمانی که وزارت کشور دولت فدرال آلمان روز ۲۵ آبان با ورود به «مرکز اسلامی هامبورگ» و دهها دفتر وابسته به این مرکز، جستجو برای یافتن شواهدی مبنی بر ضرورت ممنوعیت احتمالی فعالیت این مرکز را آغاز کرد، می گذرد و پس از این مدت، نانسی فایز وزیر کشور آلمان، حکم تعطیل شدن و پایان فعالیتهای این مرکز اسلامی را امضا کرد.
دفتر حفاظت از قانون اساسی آلمان پیشتر گفته بود شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این مرکز اسلامی «یک مرکز تبلیغاتی مهم ایران در اروپا» و «بازوی جمهوری اسلامی» است.
پس از حمله تروریستی گروه حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته، بوندستاگ آلمان به اتفاق آرا از دولت اولاف شواتس خواسته بود که «برای بستن مرکز اسلامی هامبورگ تلاش کند.»
اداره ایالتی «حفاظت از قانون اساسی» آلمان در مرداد ماه سال گذشته اعلام کرد «مرکز فرهنگی اسلامی فرانکفورت» و «مسجد آبی هامبورگ» هم با «جمهوری اسلامی» و هم با «اخوانالمسلمین» مصر در ارتباط هستند و در تلاشند تا ایدئولوژی رادیکال اسلامی آنها را گسترش دهند.
صدای آمریکا پیشتر خبر داده بود که براساس رای دادگاه اداری هامبورگ، مرکز اسلامی این شهر که به عنوان «مسجد آبی» هم شناخته میشود، در گروه «سازمانهای اسلامگرای افراطی» طبقهبندی شده است.
مقامات دولتی هامبورگ در خرداد ۱۴۰۱ حکم اخراج «سلیمان موسویفر»، معاون رئیس «مرکز اسلامی هامبورگ» را به او ابلاغ کردند و سه ماه بعد او را از خاک آلمان اخراج کردند.
مقامات آلمان در آن زمان با ابراز اطمینان گفتند که سلیمان موسویفر از سازمانهای شبهنظامی شیعه افراطی و نیز سازمانهای تروریستی حمایت میکند.