مقامات سازمان بهداشت جهانی روز سه شنبه ۱۹ دی با استناد به فرار صدها نفر از کادر درمان و بیماران از مراکز پزشکی در غزه، نسبت به احتمال فروپاشی تجهیزات بیمارستانی در جنوب و مرکز غزه ابراز نگرانی کردند.
در میان بمبارانهای شدید غزه توسط اسرائیل در پاسخ به حمله تروریستی حماس در ۱۵ مهرماه، تنها یک سوم بیمارستانهای غزه فعالاند که در تعدادی از آنها هم بعضی از بخشها از کار افتاده اند.
درگیری ها در بخشهای مرکزی و جنوبی تشدید شده است که فشار بیشتری را بر بیمارستانهای باقیمانده وارد میآورد.
شان کیسی، هماهنگکننده تیمهای فوریت پزشکی سازمان بهداشت جهانی در غزه گفت: «ما شاهد تشدید خصومتها در اطراف بیمارستان الاقصی و در نزدیکی بیمارستان اروپایی غزه و بیمارستان نصر هستیم.» و افزود: « ما نمی توانیم این امکانات درمانی را از دست بدهیم. آنها باید کاملا محافظت شوند؛ این آخرین خط محافظت بهداشتی سطح دوم و سومی است که غزه دارد.»
او دو روز پیش در جریان بازدید از بیمارستان الاقصی متوجه شد که ۷۰ درصد کارکنان پستهای خود را ترک کرده و صدها بیمار که سر پا بودهاند، از بیمارستان گریختهاند.
او افزود که در بیمارستان نصر در شهر خان یونس برای هر صد بیمار سوختگی تنها یک دکتر وجود داشته چرا که بسیاری از کارکنان این بیمارستان به صدها هزار نفر از اهالی غزه پیوسته اند که در پناهگاههایی در جنوبیترین نقطه غزه پناه گرفتهاند.
شان کیسی گفت: «کارکنان بهداشتی نمی توانند به سر کار خود بروند چون برای جانشان میترسند... بیماران هم می ترسند و خانوادههای آنان هم می ترسند به بیمارستان بروند چون ممکن است در مسیر جانشان را از دست بدهند.» او افزود: «ما شاهد فروپاشی سیستم بهداشتی با سرعتی بسیار بالا هستیم.»
دیک پییپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در اراضی فلسطینی، هم گفت که تحویل محموله های بهداشتی در غزه، هر روز بیشتر برای سازمان بهداشت جهانی دشوار می شود و افزود: «آن چه ما شاهدش هستیم یک فضای بشردوستانه پیچیده و در حال تحلیل رفتن است چون خصومتها در حال حرکت به سمت جنوب هستند و این موضوع امکان دسترسی را محدود میکند.»