سازمان جهانی بهداشت با ابراز نگرانی شدید از شیوع بیماریهای عفونی در غزه، میگوید که صدها هزار فلسطینی همچنان آواره هستند و بسیاری از آنها در پناهگاههای شلوغ و مراکز بهداشتی زندگی میکنند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم گبریسوس، روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که از اواسط اکتبر تا اواسط دسامبر، موارد زیر در پناهگاههای سراسر غزه ثبت شده است:
- حدود ۱۸۰ هزار مورد عفونتهای تنفسی فوقانی
- ۱۳۶ هزار و ۴۰۰ مورد اسهال - نیمی از آنها در کودکان زیر ۵ سال
- ۵۵ هزار و ۴۰۰ مورد شپش و گال
- ۵ هزار و ۳۳۰ مورد آبله مرغان
- ۴۲ هزار و ۷۰۰ مورد ضایعه پوستی
- ۴ هزار و ۶۸۳ مورد سندرم یرقان حاد
- ۱۲۶ مورد مننژیت
این بیانیه میافزاید: «سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن، خستگیناپذیر در حال همکاری با مقامات بهداشتی برای افزایش نظارت و کنترل بیماریها از طریق تأمین دارو، کیتهای تست برای تشخیص سریع و پاسخ به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت و تلاش برای بهبود دسترسی به آب آشامیدنی، غذا، بهداشت و خدمات فاضلاب هستند.»
طبق گزارش آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای فلسطینیان در خاورمیانه (آنروا)، از ۷ اکتبر تاکنون، ۱.۹ میلیون فلسطینی، که حدود ۸۵ درصد جمعیت غزه را تشکیل میدهند، آواره شدهاند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد که تنها ۱۳ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان در غزه به طور جزئی فعال هستند و دو بیمارستان دیگر حداقل خدمات را ارائه میدهند.
اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که ورود حدود ۵۰ هزار دوز واکسن را تسهیل کرده است که برای تلقیح حدودا ۱.۴ میلیون نفر در برابر بیماریهایی از جمله فلج اطفال، سل، هپاتیت، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و مننژیت کافی است. ورود این واکسنها با هماهنگی یونیسف و به منظور جلوگیری از گسترش بیماری در منطقه غزه بوده است.
در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل، حماس و متحدانش حدود ۱۲۰۰ نفر را که بیشترشان غیرنظامی بودند را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر را ربودند. تخمین زده میشود ۱۲۹ نفر دیگر هنوز در غزه گروگان هستند.
آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.