اسرائیل و حماس روز پنجشنبه به مذاکرات غیر مستقیم در قاهره ادامه دادند. مذاکرات در حالی ادامه می یابد که کمتر از یک روز به پایان آتشبس ۷۲ ساعته در نوار غزه باقی مانده است. هر دو طرف به نظر می رسد اختلافات زیادی بر سر مسائل موجود دارند، اما اعلام کرده اند که حاضر هستند آتش بس انسانی را که به چهار هفته درگیری خاتمه داد، تمدید کنند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت ارتباط منطقه فلسطینی غزه با دیگر مناطق دنیا نمی تواند برای همیشه قطع باشد. رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت غزه نمی تواند به تنهایی خود را نگه دارد، و نمی تواند شغل ایجاد کند و رشد اقتصادی داشته باشد.
آقای اوباما گفت او هیچ حس همدردی با حاکمان حماس ندارد، اما فرصت های مردم غزه باید متحول شود. رئیس جمهوری آمریکا گفت ایالات متحده از مذاکرات آتشبس میان هیات های اسرائیلی و فلسطینی در قاهره حمایت می کند.
باراک اوباما همچنین در نشست رهبران آفریقا در واشنگتن گفت هدف فعلی آمریکا این است که اطمینان یابد آتشبس حفظ میشود، غزه روند بازسازی را می تواند آغاز کند، و برخی اقدامات انجام شود که مردم غزه احساس امید پیدا کنند، و برای مردم اسرائیل، آنها اطمینان یابند که آن حملات راکتی چند هفته اخیر شاهدش بودیم، تکرار نشود.
مسوولان اسرائیلی گفته اند حاضر هستند آتشبس را به طور یکجانبه تمدید کنند، اما حماس میگوید که هنوز با تمدید آتشبس موافقت نکرده است. اسرائیل اعلام نکرده برای چه مدت حاضر است آتشبس را تمدید کند.
موسی ابومرزوق، عضو رهبری سیاسی حماس، که در مذاکرات با مصر برای رسیدن به آتشبس، حاضر بود در حساب کاربری تویتر خود نوشت: «هیچ توافقی در مورد تمدید آتش بس حاصل نشده است.»
دیپلمات های آمریکا و سازمان ملل متحد نیز به این مذاکرات می پیوندند. هدف مذاکرات رسیدن به یک آتش بس دراز مدت است.
جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا گفت ایالات متحده از آزادی بیشتر فلسطینی ها در غزه حمایت می کند. اما او هشدار داد که این آزادی «باید با مسوولیت بیشتری نسبت به اسرائیل همراه باشد که معنی آن این است که راکت ها را باید کنار گذاشت.»
حماس در درگیری اخیر با اسرائیل هزاران راکت به این کشور پرتاب کرد.
انتظار می رود مذاکرات راه دشواری برای رسیدن به نتیجه داشته باشد. اسرائیل خواستار غیرنظامی شدن غزه است در حالی که حماس تاکید دارد اسرائیل و مصر به محاصره دراز مدت غزه پایان دهند.
محاصره غزه با هدف جلوگیری از ارسال سلاح و تروریست به داخل غزه و به خارج از آن اعمال شده است. اما این محاصره همزمان شرایط اقتصادی غزه را وخیم کرده و مانع سفر مردم غزه شده است.
ساکنان غزه از فرصت آتش بس چند ساعته استفاده کرده اند و به خانه هایشان بازگشته تا لوازمی که سالم مانده است را با خود ببرند. بسیاری از محلات به خاطر انبوه آوار قابل تشخیص نیست.
بیش از ۱۸۰۰ فلسطینی که بیشتر آنها غیرنظامیان بودند، در درگیری ها کشته شدند. ۴۶ سرباز اسرائیلی و ۳ غیرنظامی نیز کشته شدند.
نیروهای اسرائیلی از غزه خارج شده اند اما در حالت تدافعی قرار دارند.