وزرای خارجه هفت کشور صنعتی، جی-٧، روز شنبه ٢٠ آذر نشست دو روزه خود را در لیورپول در شمال انگلستان آغاز کردند.
لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، در سخنرانی افتتاحیه نشست که در آن دیپلماتهای ارشد ایالات متحده آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و ژاپن نیز حضور داشتند گفت: «باید از خودمان در برابر تهدیدهای فزاینده از سوی بازیگران متخاصم دفاع کنیم.» خانم تراس در ادامه بر لزوم «اتحاد در برابر متجاوزین و محدودکنندگان آزادی و دموکراسی» تاکید کرد.
وزیر خارجه بریتانیا پیش از آغاز نشست جاری ضمن تاکید بر لزوم استقلال «ملتهای دموکراتیک آزاد» از گاز و پول روسیه، پیشنهاد حصول اطمینان از داشتن جایگزین برای گاز روسیه را داد. به گزارش آسوشیتد پرس، اشاره خانم تراس به خط لوله بحثبرانگیز «نورد استروم ٢» بود که به منظور انتقال گاز روسیه به آلمان احداث شده است.
لیز تراس در ارتباط با چین نیز ضمن تاکید بر لزوم مقابله با «زورگویی اقتصادی» و «پیروزی در نبرد فناوری» افزود گروه جی-٧ ابتکاری با عنوان «ساختن مجدد دنیای بهتر» برای ارائه به کشورهای در حال توسعه در نظر دارد تا به عنوان جایگزینی برای پول و سرمایه چین در پروژههای زیرساختی بزرگ خود از آن بهره ببرند.
نشست جی-٧ در لیورپول همزمان با دور هفتم مذاکرات میان ایران و قدرتهای جهان برای احیای برجام در وین برگزار میشود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و همتای بریتانیاییاش لیز تراس روز جمعه در لیورپول دیدار کردند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، دو طرف در این دیدار درباره مسائلی همچون اهمیت تداوم همکاری واشنگتن-لندن در برابر تجاوزات روسیه علیه اوکراین، برنامه هستهای ایران، و پیشبرد یک پاسخ جهانی به همهگیری کووید-١٩ بحث و تبادل نظر کردند.
رویترز به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه از گفتوگوی «سازنده» آنتونی بلینکن با همتایان اروپاییاش در روز جمعه در ارتباط با برنامه هستهای ایران خبر داد.
همچنین ببینید: گفتوگوی مقامات آمریکا و اروپا درباره برجام؛ «هیچ پیشرفتی در مذاکرات هستهای» دیده نمیشود
آنتونی بلینکن روز شنبه در دیدار با وزیر خارجه ژاپن نیز درباره مسائلی از قبیل اهمیت اتحاد آمریکا و ژاپن برای ترویج صلح، امنیت، و رفاه در منطقه اقیانوس هند و آرام گفتوگو کرد.
بریتانیا ریاست دورهای جی-٧ را در سال ٢٠٢١ بر عهده دارد. در نشست جاری وزرای خارجه برخی از کشورهای اروپایی، استرالیا، کره جنوبی و هند به همراه نمایندگانی از اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) نیز به عنوان مهمان در برخی از گفتوگوها حضور خواهند داشت.
انتظار میرود آلمان، رهبر دورهای جی-٧ در سال ٢٠٢٢، برنامه خود برای این منظور را در نشست امسال تنظیم کند.