روز نخست نشست رهبران گروه ۲۰؛ توافق برای مبارزه با ترورریسم اختلاف درباره تغییرات اقلیمی

نشست سران گروه ۲۰ تا روز شنبه است.

دوزادهمین اجلاس سران گروه ۲۰ روز جمعه با موضوعاتی چون تجارت جهانی، تغییرات اقلیمی، و تروریسم در اولویت گفت‌و‌گوهای این نشست دو روزه آغاز شد.

نشست سران بیست اقتصاد قدرتمند جهان موسوم به گروه ۲۰ در شهر بندری هامبورگ در آلمان در حالی برگزار می شود که معترضین به نظام سرمایه‌داری و جهانی شدن اقتصاد در خیابان های اطراف محل برگزاری اجلاس تجمع کرده اند.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، انگلا مرکل، میزبان نشست امسال گروه بیست، ابراز امیدواری کرد تا این اجلاس دو روزه متشکل از کشورهای صنعتی و در حال توسعه پیشرو، به یافتن «جواب‌ها و سازش‌ها» در محدوده ای از مسائل منجر شود.

با اینکه در اجلاس ۲۰۱۷ گروه بیست اختلاف نظری بر سر اولویت نخست گفت‌و‌گوها، تروریسم، وجود ندارد، اما یافتن زمینه ای مشترک در موضوع تغییرات اقلیمی در هاله از ابهام بسر می برد.

به نوشته آسوشیتدپرس، عصر پنجشنبه پانزدهم تیر ماه و پیش از برگزاری اجلاس، شهر هامبورگ شاهد درگیری شدید میان معترضین و نیروهای پلیس بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از پلیس هامبورگ گفت دستکم ۱۱۱ افسر پلیس در درگیری‌های خیابانی پنجشنبه مجروح شده و به دنبال آن ۲۹ مظنون نیز دستگیر شده اند. به گفته توماس دی مایزیِر حدود ۲۰ هزار مامور امنیتی و پلیس در محوطه اطراف ساختمان اجلاس مستقر شده اند.

درگیری‌های روز پنجشنبه در هامبورگ آلمان

اعتراض‌های خیابانی روز جمعه و با آغاز جلسه روز نخست اجلاس همچنان ادامه داشت اما به شدت روز گذشته نرسیده است. به گفته پلیس هامبورگ، چندین خودرو به آتش کشیده شده و گروهی نیز به سوی ایستگاه پلیس هجوم برده بودند اما نیروهای امنیتی موفق به مهار سریع وضعیت شدند.

پیش از برگزاری اجلاس، رهبران کشورهای چین، هند، روسیه، برزیل، و آفریقای جنوبی موسوم به کشورهای «بریکس»، گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور، با یکدیگر ملاقات کرده و خواستار پیشروی به سوی یک تجارت جهانی آزاد شدند.

بنا به آسوشیتدپرس، کشورهای «بریکس» در اعلامیه ای منتشر شده پس از نشست مشترک رهبران، نسبت به یک «سیستم تجاری چندجانبه آزاد و جهانشمول، استوار بر مقررات، شفاف، و عاری از تبعیض» اعلام حمایت کردند.

ولادیمیر پویتن، رئیس جمهوری روسیه، در نشست رهبران کشورهای بریکس نسبت به محدودیت‌ها بر سر تجارت جهانی ابراز مخالفت کرد و گفت تحریم‌های مالی اعمال شده با انگیزه‌ای سیاسی به اعتماد متقابل لطمه زده و اقتصاد جهانی را تخریب می کند.

کشورهای موسوم به بریکس همچنین از جامعه بین المللی خواستند تا با همکاری مشترک به اجرای توافق اقلیمی پاریس کمک کنند، توافقی که آمریکا ماه گذشته و به دستور پرزیدنت ترامپ از آن خارج شد.