لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۱

نشست ۲۰۱۷ سران گروه ۲۰؛ اولویت‌های اقتصادی و نگرانی‌های امنیتی


حضور گسترده پلیس آلمان در اطراف محل برگزاری دوازدهمین نشست سران گروه۲۰ در شهر هامبورگ آلمان - ۱۵ تیر ۱۳۹۶
حضور گسترده پلیس آلمان در اطراف محل برگزاری دوازدهمین نشست سران گروه۲۰ در شهر هامبورگ آلمان - ۱۵ تیر ۱۳۹۶

نشست سال ۲۰۱۷ سران کشورهای قدرتمند اقتصادی موسوم به گروه ۲۰ قرار است طی روزهای جمعه و شنبه در شهر بندری هامبورگ آلمان برگزار شود؛ نشستی که زیر سایه تنش‌های بین المللی، اختلافات سیاسی و اقتصادی در عرصه جهانی، و همچنین تهدیدهای تروریستی برگزار می‌شود.

گروه ۲۰ شامل نوزده کشور ایالات متحده، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، روسیه، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، اندونزی، استرالیا، مکزیک، آرژانتین، برزیل، کانادا، آفریقای جنوبی، ترکیه و عربستان سعودی، به همراه اتحادیه اروپا است که ریاست دوره‌ای آن را در حال حاضر آلمان بر عهده دارد.

این گروه از گروه ۸، که از آن پس از کنار گذاشته شدن روسیه به دلیل نقش آن در بحران اوکراین با عنوان گروه ۷ یاد می‌شود، از نفوذ بیشتر و گستره بزرگتری در معادلات اقتصادی جهان برخوردار است. نشست امسال سران هفت قدرت صنعتی جهان یک ماه پیش در ایتالیا برگزار شد.

اختلاف نظرهای سران هفت قدرت‌ برتر اقتصادی جهان بر سر مسائل عمده جهانی مانند پدیده گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی، تجارت جهانی و همچنین نحوه برخورد با سیل مهاجرانی که از کشورهای فقیر یا جنگ زده به سوی کشورهای ثروتمند می‌آیند، در نشست سیسیل مشهود بود.

با اعلام رسمی تصمیم پرزیدنت ترامپ در روز یازدهم خرداده ماه مبنی بر خروج ایالات متحده از توافق اقلیمی سال ۲۰۱۵ پاریس، انتظار می‌رود غیر از مازاد عرضه در بازار جهانی فولاد، موضوع تغییرات آب و هوایی بخش بزرگی از مباحثات اجلاس امسال گروه ۲۰ در هامبورگ را به خود اختصاص دهد.

با گذشت یک ماه از اجلاس گروه ۷ انتظار نمی‌رود که پیشرقت قابل توجهی در رفع این اختلاف نظرها حاصل شده باشد؛ ضمن آن که نشست آتی سران گروه ۲۰ نیز نه تنها زیر سایه تهدیدهای امنیتی و تروریستی برگزار می‌شود، بلکه با تجمعات خیابانی معترضان به اقتصاد جهانی همراه است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده که برای شرکت در این نشست صبح چهارشنبه واشنگتن را به مقصد اروپا ترک کرده بود و در راه آلمان توقفی یک روزه در لهستان داشت، عصر پنجشنبه در حالی وارد هامبورگ شد که گروه‌های ضدسرمایه داری در اطراف محل برگزاری اجلاس تجمع کردند.

اعتراضات خیابانی و تهدیدهای امنیتی

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه در گزارشی نوشت، ماموران امنیتی و پلیس آلمان تدابیر وسیعی برای تامین هر چه بیشتر امنیت اجلاس گروه ۲۰ اتخاذ کرده و تا کنون ده‌ها وسیله خطرناک و مشکوک را – مانند چاقو و چوب بیسبال و مواد قابل اشتعال – از خیابان‌های اطراف محل برگزاری اجلاس جمع آوری کرده‌اند.

به نوشته این خبرگزاری، وزیر کشور آلمان می‌گوید مسئولان مربوطه انتظار دارند حدود ۸ هشت هزار نفر در مناطق اطراف محل برگزاری نشست دست به تجمع بزنند. به گفته توماس دی مایزیِر حدود ۲۰ هزار مامور امنیتی و پلیس در محوطه اطراف ساختمان اجلاس مستقر خواهند شد.

کنترل اعتراض‌های خیابانی تنها دلیل اعزام این تعداد مامور به خیابان‌های هامبورگ نیست، بلکه تهدیدهای ترویستی داعش و عوامل آن – که شهرهای مختلف اروپایی از جمله آلمان در طول دو سال اخیر با آن روبرو بوده‌اند – دلیل عمده دیگر اتخاذ تدابیر ویژه امنیتی برای نشست امسال است.

با وجود اعتراضات مردمی و تهدیدهای تروریستی، که کمابیش در چند سال اخیر هم وجود داشته‌‌اند، تحلیلگران و ناظران در انتظار شواهدی هستند که آیا رهبران اقتصادهای بزرگ دنیا قادر خواهند بود نظم کنونی اقتصادی و تجاری در جهان را اصلاح و نظم نوینی را جایگزین آن کنند یا خیر.

به نوشته وبسایت خبری دویچه وله آلمان، تحولات عمده‌ای نیز در این زمینه رخ داده که در نشست امسال به آنها پرداخته خواهد شد؛ از جمله بازگشت به اقتصادهای ملی و حرکت در جهت عکس روند جهانی شدن اقتصاد، که در این مورد نیز مواضع رئیس جمهوری آمریکا در کانون توجهات خواهد بود.

نشست سال گذشته سران گروه ۲۰ در روزهای چهارم و پنجم سپتامبر ۲۰۱۶ در شهر هانگژو مرکز استان ژجيانگ چین برگزار شد. اجلاس امسال، دوازدهمین نشست سالانه سران این گروه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG