گزارش آسوشیتدپرس درباره آتش‌بس «شکننده» اسرائیل و حزب‌الله

جمعی از سربازان ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

آسوشیتدپرس روز شنبه ۱۵ دی در گزارشی تحلیلی به بررسی آتش‌بس «شکننده» میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان پرداخت و تحقق شروط آن تا پیش از ضرب‌الاجل مورد توافق را «بعید» دانست.

این توافق که در هفتم آذر به دست آمد، حزب‌الله را ملزم به فورا زمین گذاشتن سلاح‌هایش در جنوب لبنان می‌کند. خروج نیروهای اسرائیلی از این منطقه طی ۶۰ روز و واگذارکردن آن به ارتش لبنان و صلح‌بانان سازمان ملل از دیگر شرایط مندرج در این توافق است.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، اسرائیل تاکنون تنها از دو شهرک از مجموع ده‌ها شهرک تحت کنترل خود در جنوب لبنان خارج شده و این در حالی است که حملات ارتش این کشور علیه مواضع حزب‌الله و تحرکات حزب‌الله به منظور انتقال تسلیحات همچنان ادامه دارد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ویدئوی ارتش اسرائیل از حمله به «نیروهای حزب‌الله» که در حال انتقال تسلیحات در جنوب لبنان بودند

حزب‌الله که در جریان ۱۴ ماه رویارویی با اسرائیل متحمل خسارات سنگینی شده و بخش عمده کادر رهبری و صدها فرمانده و عضو خود را از دست داده، تهدید کرده است که در صورت عدم خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان طی ضرب‌الاجل ۶۰ روزه، حملات خود به اسرائیل را از سر خواهد گرفت.

همچنین ببینید: حزب‌الله می‌گوید وضعیت پس از پایان آتش‌بس با اسرائیل فرق خواهد کرد

آسوشیتدپرس با استناد به اظهارات برخی کارشناسان افزود که به‌رغم اتهام‌زنی‌های متقابل اسرائیل و حزب‌الله در باره صدها مورد نقض آتش‌بس، احتمالا توافق مزبور همچنان برقرار خواهد ماند.

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، حدود سه هفته پیش اعتراف کرد که این گروه مهمترین مسیر تأمین لجستیکی خود از ایران از طریق سوریه را از دست داده و سقوط رژیم بشار اسد، ظرفیت این گروه را برای تسلیح مجدد پس از حمله گسترده اسرائیل به شدت محدود کرده است.

همچنین ببینید: اعتراف حزب‌الله به نابودی مسیر تسلیحاتی جمهوری اسلامی در پی سقوط اسد

حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل، به به‌صورت یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود را به شمال اسرائیل آغاز کرد. این دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند.

اسرائیل نیز در واکنش، با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این بازوی عمده نیابتی حکومت ایران در منطقه، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی آن، از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین، را از پا در آورده است.

حملات راکتی و پهپادی حزب‌الله به اسرائیل موجب آواره‌شدن بیش از ۶۰ هزار از ساکنان شمال اسرائیل و کشته‌شدن ۷۶ شهروند این کشور از ٣١ سرباز شده است. علاوه بر این، تاکنون حدود ۵۰ سرباز اسرائیلی در داخل خاک لبنان جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات اسرائیلی بارها تاکید کرده‌اند که این کشور برای تأمین امنیت مرزهای شمالی و بازگشت غیرنظامیان آواره به خانه‌هایشان عزم خود را جزم کرده است.