محمود قماطی، نایب رئیس شورای سیاسی حزبالله لبنان، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، ضمن این ادعا که حزبالله به آتشبس ۶۰ روزه خود با اسرائیل متعهد است، گفت: «روز ۶۱ (روز پس از پایان آتشبس) متفاوت خواهد بود.»
به گزارش نشریه اسرائیلی «جروزالم پست»، او در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی «المنار»، بازوی رسانهای حزبالله لبنان، در روز دوشنبه دهم دی تهدید کرد که این گروه در صورت خارج نشدن ارتش اسرائیل از جنوب لبنان، اقدامات نظامی علیه نیروهای آن کشور را از سر خواهد گرفت اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
این تهدید در شرایطی ابراز شد که اکثر مقامات حزبالله و نیز فرماندهان نظامی آن در جریان عملیات نظامی اسرائیل کشته شدهاند و زیرساختهای نظامی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران نابود شدهاند. از سوی دیگر، با سرنگونی حکومت بشار اسد، مسیر کمکهای نظامی جمهوری اسلامی ایران به این گروه شبهنظامی لبنان قطع شده است.
در همین ارتباط، نعیم قاسم، دبیرکل جدید حزبالله، حدود دو هفته پیش اذعان کرد که این گروه مهمترین مسیر تأمین لجستیکی خود از ایران از طریق سوریه را از دست داده است و سقوط رژیم بشار اسد، ظرفیت این گروه را برای تسلیح مجدد پس از حمله گسترده اسرائیل به شدت محدود کرده است.
تاکنون ۳۴ روز از آتشبس میان اسرائیل و حزبالله لبنان میگذرد. بر اساس توافق آتشبس، اسرائیل باید نیروهای خود را از جنوب لبنان خارج کند، و در مقابل، حزبالله باید به شمال رودخانه لیتانی عقبنشینی کند و حدود ۵ هزار نیروی ارتش لبنان در این منطقه مستقر شوند.
محمود قماطی در مصاحبه خود بدون اشاره به اینکه آیا حزبالله لبنان به تعهدات خود پایبند خواهد بود یا خیر، بر حفظ موشکها و راکتها از سوی این گروه شبهنظامی تاکید کرد و افزود: حزبالله به هیچ حزب داخلی یا خارجی اجازه نخواهد داد در برنامه بازسازی تسلیحاتی این گروه دخالت کند.
وی اضافه کرد: انبار موشکها، راکتها و پهپادهای حزبالله همچنان وجود دارد و مدعی شد که حملات حزبالله به تلآویو بود که اسرائیل را به میز مذاکره کشاند.
این در شرایطی است که تا پیش از وارد آمدن ضربات سنگین اسرائیل به حزبالله، این گروه هر گونه آتشبس و مذاکره را رد میکرد ولی پس از کشته شدن حسن نصرالله، رهبر، و نیز شمار زیادی از مقامات و فرماندهان خود، مذاکرات برای برقرای آتشبس موقت را پذیرفت.
این مقام حزبالله لبنان در عین حال به «برخی احزاب سیاسی لبنان که در حال کمک و همکاری با اسرائیل» هستند، هشدار داد و بدون نام بردن از آنها خواست که «از انجام چنین اقداماتی خودداری کنند.»
محمود قماطی اشاره کرد که برخی از این احزاب «اطلاعاتی درباره نهادهای خاص، مانند انجمن قرضالحسنه» به اسرائیل ارائه کردند.