یک رسانه اسرائیلی به نقل از آنچه «گزارشها از لبنان» نامید، نوشت که نیروهای امنیتی فرودگاه «رفیق حریری» در بیروت پنجشنبه شب ۱۳ دی یک هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» ایران را به ظن این موضوع که حامل کمک مالی برای حزبالله است، بازرسی کردند.
به نوشته «وای نت»، بسام مولوی، وزیر کشور لبنان، گفت: «این هواپیما در حال حاضر در حال بازرسی است.»
بر اساس این گزارش، مقامات لبنانی گفتند: هر پولی که در هواپیما پیدا شود به کشور لبنان تحویل داده خواهد شد.
وای نت نوشت: یک دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی ایران پس از اینکه اجازه بازرسی کیفش را به ماموران امنیتی نداد، در سالن مسافران فرودگاه بازداشت شد.
رسانههای لبنانی در این مورد به نقل از منابع نظامی این کشور گزارش دادند که یک دیپلمات ایرانی پس از این که اجازه بازرسی وسایل شخصی خود توسط مقامات فرودگاه را نداد، از پرواز خارج و بازداشت شد.
یک گزارش حاکی از آن است که محتویات کیف این دیپلمات توسط مقامات لبنانی پس از کشف پول نقد در وسایل وی مصادره شد.
بر اساس این گزارشها، «مذاکرات فشردهای» بین مقامات لبنانی و جمهوری اسلامی ایران انجام شد. به ادعای مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران، محتویات کیف این دیپلمات که به نام او اشاره نشده، صرفاً برای استفاده در سفارت ایران بوده است.
بازرسی این هواپیما پس از آن انجام شد که «الحدث» یک رسانه عربستان سعودی روز پنجشنبه به نقل از «منابع غربی» نوشت که جمهوری اسلامی ایران «قصد دارد امروز از طریق پرواز ماهان ایر از تهران به بیروت، میلیون ها دلار به حزبالله منتقل کند.»
حزبالله لبنان گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای تاسیس تاکنون کمک های گسترده مالی و نظامی دریافت کرده است.
در این حال، خبر بازرسی هواپیمای ماهان ایر در رسانههای جمهوری اسلامی ایران بازتاب یافت و آنها از این اقدام از جمله با عنوان «غیر معمول»، «نامتعارف» و «بازرسی شدید» یاد کردند.
در همین ارتباط، نعیم قاسم، رهبر حزبالله لبنان، روز ۱۵ آذر از کمکهای مالی جمهوری اسلامی ایران به این گروه برای پرداخت پول به «خانوادههای آسیبدیده از جنگ با اسرائیل» خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او گفته بود که حزبالله بیش از ۵۰ میلیون دلار هدایای نقدی به خانوادههای آسیبدیده از جنگ با اسرائیل پرداخت کرده است.
رویترز اشاره کرد که گروه حزبالله به دنبال تقویت حمایت از خود پس از درگیری ویرانگر با اسرائیل است.
بر اساس این گزارش، نعیم قاسم در یک سخنرانی از پیش ضبط شده، با تشکر از جمهوری اسلامی ایران برای کمکهای مالی به این گروه گفت: پرداخت ها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار برای هر فرد بوده است و افزود که بیش از ۲۳۰ هزار خانواده برای دریافت کمک مالی ثبت نام کردهاند.
به گفته رهبر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، هزینه پرداخت پول به این خانوادهها دستکم ۷۷ میلیون میلیون دلار خواهد بود.
پیش از این هم بارها اخباری در مورد کمکهای مالی و نظامی جمهوری اسلامی ایران به گروههای نیابتی اش مانند حزب الله و حماس منتشر شده بود.
در همین ارتباط، حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان که در پی حملات هوایی اسرائیل کشته شد، در تیر ماه سال ۱۳۹۵ گفته بود همه بودجه حزب الله لبنان از سوی ایران تامین می شود.
کمکهای جمهوری اسلامی به این گروهها بارها در جریان اعتراضات سالیان اخیر در ایران از سوی معترضان مورد انتقاد قرار گرفته است. یکی از شعارهای معترضان در اعتراضات «نه غزه - نه لبنان - جانم فدای ایران» بوده است.