در پی انتشار گسترده ویدئوی مشاجره و درگیری یک «آمر به معروف» با یک زن در اتوبوس بیآرتی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ویدئویی از دیدار این دو فرد منتشر کرده که برخی کاربران رسانههای اجتماعی از آن به عنوان «حلالیت اجباری» به شیوه «اعتراف اجباری» نام بردهاند.
در این ویدئو زنی که تصویر او به طور کامل نشان داده نمیشود، از رایحه ربیعی، زن باحجاب «آمر به معروف» حلالیت میطلبد و خانم ربیعی نیز میگوید به طور سهوی به دست یک زن در اتوبوس آسیب رسانده است و سپس خانمی را که در مقابل او قرار داده شده، در آغوش میگیرد.
برخی کاربران روز چهارشنبه پنجم مرداد با بازنشر ویدئوی «حلالیت اجباری»، آن را «بازی کثیف و قدیمی» توصیف کردند.
برخی کاربران توییتر نیز تأکید کردهاند که در جمهوری اسلامی «همه چیز زورکی» است، حتی «حلالیتطلبی.»
روز شنبه ۲۶ تیر ویدئویی در رسانههای اجتماعی فراگیر شد که نشان میداد یک زن جوان با پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی در اتوبوس بیآرتی با زنی دیگر بر سر حجاب مشاجره میکند و در حالی که با موبایل خود فیلم میگیرد، میگوید آن فیلم را به «سپاه» خواهد داد.
در آن ویدئو زنی دیگر دست زخمی خود را نشان میدهد و خطاب به او میگوید: «ببین چه کار کردی!» زن باحجاب تذکردهنده در نهایت با همکاری شماری از مسافران، به اجبار از اتوبوس پیاده میشود.
همچنین ببینید: جنجال «آمر به معروف» در اتوبوس؛ زن معترض به حجاب اجباری بازداشت شداز سویی، گروهی از کاربران در پی انتشار این ویدئو، نسبت به سلامت سپیده رشنو، نویسنده و ویراستاری که پس از جنجال حجاب در اتوبوس بیآرتی بازداشت شده، ابراز نگرانی کردهاند.
یک کاربر به نام «اسماعیل» در توییتر پرسیده است: «سپیده کجاست و چه بلایی دارد سرش میآید که با روشهای مختلف تلاش میکنند درباره بازداشتش تردید ایجاد کنند؟»
همچنین لیلا حسینزاده فعال مدنی، با بیان این که «خبری از وضعیت سپیده رشنو در دست نیست، جز آن که در بند یک الف سپاه بازداشت است»، نوشت: «اگر آنکه اعترافات اجباریاش منتشر شد سپیده رشنو نیست، پیامی جز اعمال فشار بر سپیده رشنو برای اخذ اعتراف اجباری و پروندهسازی علیه او ندارد. این یعنی باید به طور جدی نگران جان و سلامت این زن باشیم.»
وبسایت زیتون در روز ۳۰ تیر، نامهای سرگشاده از فاطمه حقیقتجو خطاب به رایحه ربیعی، «آمر به معروف» حجاب در اتوبوس منتشر کرد. این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی که اکنون ساکن آمریکا است، با اشاره به آشنایی پیشین خود با خانواده رایحه ربیعی، از این زن باحجاب خواسته بود از مقامات مسئول بخواهد سپیده رشنو را آزاد کنند.
خانم حقیقتجو با بیان این که «در ایران بسیاری در خصوص حجاب مانند» رایحه ربیعی فکر میکنند و بسیاری مانند سپیده رشنو «مخالف حجاب هستند»، افزوده بود: «اعمال خشونت از طرف هیچ فرد و گروهی علیه فرد و گروه دیگر پذیرفتنی نیست.»
این درحالی است که روز چهارشنبه آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی که پیش از این خواستار تأثیرگذاری «کارگروههای فرهنگی» بر جامعه در قالب نیروهای «آتش به اختیار» شده بود، اعلام کرد که «درباره حجاب باید متین و منطقی و به دور از احساسات بیمورد عمل کرد.»
همچنین ببینید: خامنهای در دیدار با امامان جمعه از سیاست جدید برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری رونمایی کرد