طغیان رودخانهها و سیل و آبگرفتگی در اثر بارش باران طی ۴۸ ساعت گذشته در ۱۲ استان ایران شامل «۳۹ شهرستان، سه شهر، ۲۶ روستا و ۱۴ منطقه عشایری»، دو کشته بر جا گذاشت.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی در روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت، مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران، اعلام کرد که در دو روز گذشته، استانهای شمال غرب و غرب ایران و همچنین دو استان سمنان و یزد درگیر «بارندگی شدید» و «طغیان رودخانه و سیلاب» بودند.
به گفته ولیپور، یکی از جانباختگان در اثر «رعد و برق» و دیگری در سیل «شمیرانات تهران» کشته شدند و برای «۱۳۳ نفر اسکان اضطراری و برای ۳۵ نفر عملیات نجات و انتقال به نقاط امن انجام شده است.»
به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، نیروهای امدادی همچنان در حال آمادهباش هستند.
همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، برآورد اولیه استانداری آذربایجان شرقی از میزان خسارت وارده ناشی از سیل، «۶۰ میلیارد تومان» است.
همچنین به گفته محمد اللهبخش، سرپرست اداره کل شیلات استان اردبیل، سیل در مشکینشهر موجب ورود گل و لای به مزارع پرورش ماهی شد و در اثر آن «۳۰ تن آبزی» تلف شد.
در استان آذربایجان غربی نیز، تنها در ارومیه بارش تگرگ و سیل «به ۱۲۴۷ هکتار» از زمینهای کشاورزی و باغات صدمه زده و بنا بر تخمین پرویز امجدی، سرپرست جهاد کشاورزی ارومیه، باغهای «سیب، انگور و هستهدارها در چنقرالوی پل بین ۷۰ تا ۹۰ درصد و در منطقه زینالو بین ۲۰ تا ۷۰ درصد» خسارت دیدهاند.
از سویی، خبرگزاری مهر گزارش داده است که اغلب کوچهها و خیابانهای یزد درگیر سیل و آبگرفتگی شدهاند و آب در مقابل منازل مردم همانند رودخانهای در جریان است.
گزارشهای تصویری منتشرشده در خبرگزاریهای ایران، حاکی است که در جوانرود در استان کرمانشاه نیز در خیابانها سیلاب جاری شده است.
در سالهای اخیر همزمان با گسترش بحران بیآبی، وقوع سیل و آبگرفتگی و همچنین رانش و فرونشست زمین در ایران شدت گرفته است.
همچنین ببینید: اختصاصی صدای آمریکا؛ روستاییان جنوب کرمان: سیل زندگیمان را نابود کرد، فریادرسی نیستمنصور سهرابی، کارشناس کشاورزی و محیط زیست میگوید، «کشاورزی نامتوازن و ناپایدار» در ایران «میتواند تهدید واقعی برای سرزمین» باشد و «مشکلاتی را برای اکوسیستمهای مختلف ایران ایجاد کند.»