گزارشهای رسیده حاکی از آن است که یکی از معترضان ۱۴۰۱ که در بازداشتهای پیشین «توسط مأموران اطلاعات سپاه شکنجه شده بود»، پس از محکومیت به بیش از سه سال و هفت ماه زندان در دادگاه کیفری شهرستان دهدشت، دوباره با «پروندهسازی» مواجه شده است.
به گزارش کمیته آزادی زندانیان سیاسی، شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد، فرشاد دستمردی، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را به «سه سال و هفت ماه و ۱۶ روز حبس» محکوم کرده است.
بر اساس این گزارش، حکم زندان برای این معترض با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام به قصد تشویش اذهان عمومی و امنیت کشور» و «بدون برگزاری دادگاه» صادر شده است.
در این گزارش که نسخهای از آن به صدای آمریکا ارسال شده، آمده است که فرشاد دستمردی بار اول توسط مأموران اطلاعات سپاه در دهدشت بازداشت شد و به بازداشتگاه اداره اطلاعات یاسوج انتقال یافت و پس از «۱۳۰ روز شکنجه» با وثیقه یک و نیم میلیارد تومانی آزاد شد.
بر پایه این گزارش و به نقل از یک منبع آگاه، ماموران حکومتی در نخستین بازداشت این معترض را «با همراهی ۱۰ ماشین یگان ویژه» و با استفاده از «پابند و گونی بر سر» فرشاد دستمردی را بازداشت کردند و «به حدی به سر و روی او زدند که از حال رفت» و «سه بار بیهوش شد.»
در این گزارش همچنین عنوان شده که در بازداشتگاه «اطلاعات سپاه» نیز «چند روزی همراه با شکنجه و ریختن آب سرد مانع از خواب او» شده بودند و به او «نوشابه» داده بوند که «بعد از خوردن نوشابه دچار فراموشی» شده بود و «با هماهنگی دکتر زندان مرتب داروهای مختلف همچون تراکوبین» به او داده بودند.
کمیته آزادی زندانیان سیاسی همچنین اعلام کرد که دومین بازداشت فرشاد دستمردی پیش از سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی رخ داد و «مأموران حکومت برای پیدا کردن او، اسلحه روی سر مادرش گذاشتند تا جای پسرش را بگوید.»
در این گزارش آمده که «اواخر مرداد ۱۴۰۲» فرشاد دستمردی «ناپدید شد» و «پس از شش ماه» روشن شد که در بازداشت اداره اطلاعات سپاه بوده و «تحت انواع شکنجهها» از جمله «شکنجه دارویی» قرار داشته که «منجر به کابوسهای شبانه، فراموشی، و حواسپرتی» شده است.
این نهاد حقوق بشری گزارش داد که حکم بیش از سه سال و هفت ماه حبس برای فرشاد دستمردی در «دادگاه غیابی» صادر شده و با وجود اینکه او «یکم بهمن با قید وثیقه دو میلیارد تومانی» و «پس از هشت روز اعتصاب غذا» از زندان یاسوج آزاد شده بود، «پروندهسازی جدید» برای او آغاز شده است.
کمیته آزادی زندانیان سیاسی عنوان کرد که «در تاریخ ۱۲ دی ۱۴۰۲ پروندهسازی جدید برای فرشاد دستمردی صورت گرفته» است.
بر اساس این گزارش، «به دلیل شکنجههای پیشین»، وضعیت سلامت فرشاد دستمردی «از لحاظ روحی و جسمی نامناسب» است.
در نبود فضای آزاد رسانهای در ایران، امکان صحتسنجی دقیق و مستقل برای صدای آمریکا درباره این گزارشها فراهم نیست، اما پروندهسازی برای زندانیان سیاسی و معترضان بازداشتشده، پیش از این نیز بارها گزارش شده است.
از جمله، شکیلا منفرد، زندانی سیاسی مشروطهخواه در اوین، برای سومین بار در پروندهای که حین گذران حکم در زندان برای او تشکیل شده، به ۱۲ ماه حبس محکوم شده است.
همچنین ببینید: اختصاصی؛ حکم آخرین پرونده شکیلا منفرد در مرحله تجدیدنظر به ۱۲ ماه کاهش یافت