لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۰

ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی، بار دیگر برای اجرای محکومیت حبس احضار شدند


 ضیاء نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی و زندانیان سیاسی پیشین. آرشیو
ضیاء نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی و زندانیان سیاسی پیشین. آرشیو

ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی معترض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان در مدارس ایران، بار دیگر برای اجرای محکومیت یک سال حبس خود احضار شدند.

آقای نبوی ضمن انتشار تصویری از برگه احضاریه در شبکه اجتماعی «ایکس» خبر داد که آنها روز ۱۸ فروردین به اجرای احکام اوین خواهند رفت.

وی در رشته توئیتی با اشاره به مسمومیت‌های سریالی در مدارس عمدتا دخترانه در زمستان ۱۴۰۱، از ارائه نشدن «هیچ توضیح قانع‌کننده به افکار عمومی» و همچنین برخورد نشدن با «آمرین و عاملین» این رویداد انتقاد کرد.

این فعال دانشجویی و زندانی سیاسی پیشین، «پیگرد قانونی» و «مجازات» معترضین به مسمومیت‌ها را «مضحک» و «ظالمانه» خواند.

او تجمع اعتراضی دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی تهران را «سیاه‌ترین روز این دانشگاه در دو سه دهه اخیر» دانست و درباره «ضرب و شتم» دانشجویان به دست نیروهای حراست و ممنوع‌الورود شدن بسیاری از دانشجویان معترض به دانشگاه توضیح داد.

ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی، به دلیل شرکت در تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان علامه در اعتراض به مسموم‌سازی‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس، در مردادماه سال گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به «تبلیغ علیه نظام» متهم و به یک سال حبس محکوم شدند.

آنها در آبان ۱۴۰۲ هم برای اجرای این محکومیت احضار شده بودند اما سرپرست دادسرا با اشاره به ضرورت «بررسی مجدد» پرونده برای جلوگیری از «اجحاف» در حق آنها، اجرای حکم را به تعویق انداخته بود.

ضیا نبوی دراین باره نوشت: «این‌که چه چیزی درین مدت پیش آمد که اجحاف را ضروری کرده، نمی‌دانیم!»

این زندانی سیاسی پیشین در بخشی از رشته توئیت خود با انتقاد از «ناعادلانه بودن محکومیتش به زندان» تاکید کرد: « اینکه حس می‌کنید دیگران رنجی را عامدانه و به‌ناحق بر شما تحمیل می‌کنند زور دارد! اینکه می‌بینید بخاطر درست‌ترین رفتارهایتان مجازات می‌شوید آزارتان می‌دهد!»

محکومیت یک سال حبس برای ضیا نبوی و هستی امیری با انتقاد دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه علامه طباطبایی مواجه شده است.

بیش از ۱۰۰ از دانشجویان این دانشگاه در آبان سال گذشته در بیانیه‌ای به احکام زندان برای این دو معترض دانشجویی اعتراض کردند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، عبدالله معتمدی، پیشتر مدعی شده بود که به دانشجویان «نگاه آموزشی، تربیتی و پدرانه» داشته و تنها ابزار مواجهه با دانشجویان معترض «گفت‌وگو» بوده است.

XS
SM
MD
LG