صفحه اینستاگرامی منتسب به نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، از ممانعت مسئولان زندان اوین برای اعزام صدیقه وسمقی، دینپژوه و فعال سیاسی منتقد حکومت، به بیمارستان به رغم دستور اورژانسی پزشکان خبر داد.
خانم وسمقی روز ۲۶ اسفند سال گذشته در منزلش به دست ماموران جکومتی بازداشت شد.
این زندانی سیاسی از حضور در دادگاه انقلاب اسلامی برای محاکمه خودداری کرده و گفته است که «دفاع در این بیدادگاه» معنایی ندارد.
صفحه منتسب به نرگس محمدی در اینستاگرام با اشاره به اینکه صدیقه وسمقی به دلیل «هجوم وحشیانه» به منزلش دچار اضطراب شدید شد، افزود که او از همان زمان دچار «حملههای عصبی، فشار و سوزش در ناحیه سینه، لرزش دست و پا، تنگی نفس و نوسان شدید فشار خون» شده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به ضعف شدید بینایی صدیقه وسمقی، پزشکان زندان در بدو ورود او در نامهای، نا ممکن بودن تحمل حبس توسط این زندانی را به مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعلام کردند.
صفحه منتسب به نرگس محمدی در اینستاگرام افزود: در روز چهاردهم فروردین و در پی حملههای عصبی خانم وسمقی طی شبهای متوالی، دو پزشک بهداری زندان، دستور اعزام فوری و اورژانسی او به بیمارستان را صادر کردند ولی پس از «۴ ساعت اتلاف وقت» گفته شد که مقام قضایی زندان با این امر مخالفت کرده است و او را با «وضعیت غیرعادی و نگرانکننده» به بند بازگرداندهاند.
خانم محمدی نسبت به تداوم «سرکوب هولناک و مرگبار» حکومت علیه زنان ایران اعتراض کرد و از مجامع حقوق بشری جهانی خواست تا «با قاطعیت» مانع سیاست «یا مرگ یا حجاب اجباری» توسط حکومت استبدادی دینی جمهوری اسلامی شوند.
صدیقه وسمقی که از اعضای اولین دوره شورای شهر تهران بود، پس از اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال گذشته، حجاب از سر برداشت.
او همراه با شماری از فعالان سیاسی ایرانی در آذرماه گذشته در بیانیهای با انتقاد از حجاب اجباری به عنوان دستآویزی «برای هتک حرمت و کرامت زن ایرانی و پایمالکردن حقوق او»، خواستار «پایاندادن به سیاستهای ستمگرانه علیه زنان در حوزههای گوناگون فردی و اجتماعی» شد.
این اسلامپژوه منتقد حکومت همچنین از شرکتکنندگان در نشست مجازی «گفتگو برای نجات ایران» در اردیبهشتماه سال گذشته بود که به وسیله گروهی از فعالان سیاسی داخل و خارج از ایران برگزار شد.
پس از بازداشت صدیقه وسمقی، هفده نواندیش دینی در بیانیهای در روز سوم فروردین با انتقاد از محرومیت او از حقوق اولیه پزشکی و نگرانیهای ایجاد شده در مورد وضعیت جسمانیاش، جمهوری اسلامی را مسئول سلامتی خانم وسمقی دانستند و خواستار آزادی بی قید و شرط او شدند.
صدیقه وسمقی در پیامی از زندان به مناسبت نوروز ابراز امیدواری کرد که «امسال، سال برداشتن گام بلند به سوی ایران آزاد باشد.»