خانواده و دوستان یوهان فلودروس، شهروند سوئدی زندانی در ایران که به دلیل اتهاماتش ممکن است از سوی حکومت ایران به اعدام محکوم شود، از «شرایط وحشتناک» او در زندان اوین طی ۲۰ ماه گذشته سخن گفتند.
اینگرید، خواهر یوهان ٣٣ ساله، درگفتوگویی با کانال خبری وایسنیوز که روز دوشنبه شانزدهم بهمن منتشر شد، گفت خانواده تقریبا هر روز با برادرش صحبت میکنند.
به گفته خانم فلودروس، یوهان عاشق آزادی و سرشار از زندگی است و تلاش میکند به رغم شرایط زندان همچنان نیرومند بماند.
او افزود یوهان روحی کنجکاو دارد و همیشه به نقاط مختلف جهان سفر میکرد، میتواند به زبان فارسی سخن بگوید، و چندین بار به ایران سفر و در آنجا کار کرده بود.
اینگرید فلودروس افزود سلامتی و آزادی برادرش یوهان مهمترین موضوع در جهان برای او است و ابراز امیدواری کرد دولت سوئد تمام تلاش خود را برای آزادی برادرش به کار گیرد.
امیلی آتکینستون، از دوستان نزدیک یوهان فلودروس، نیز ضمن ابراز تاسف از خلا بزرگ ناشی از نبودن او، به وایسنیوز گفت: «ما هم گروگان این شرایط وحشتناک هستیم.»
در روزهای گذشته نیز پدر و مادر این شهروند سوئدی در مصاحبهای با روزنامه «داگنز نیهتر»، از مقامات استکهلم خواستند تا از تمام ابزارهای موجود برای آزادی فرزندشان استفاده کند حتی اگر این ابزار «تبادل یوهان با حمید نوری» باشد.
همچنین ببینید: والدین جوان سوئدی در بند جمهوری اسلامی، خواستار آزادی فرزندشان شدند، حتی به قیمت تبادل با حمید نوریپنجمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات یوهان فلودروس، شهروند سوئدی بازداشتشده توسط جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه هشتم بهمن در دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاریها در ایران، در این جلسه که با ریاست ایمان افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی با حضور «متهم، وکلای متهم، مترجم رسمی، و کاردار سفارت سوئد» در تهران برگزار شد، قاضی بر اساس کیفرخواست اتهام «افساد فیالأرض»، «همکاری اطلاعاتی» با اسرائیل، و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» را دوباره به او تفهیم کرد و از او خواست «آخرین دفاع» خود را بیان کند.
همچنین ببینید: آخرین جلسه دادگاه شهروند سوئدی در ایران؛ دادستانی خواهان «اشد» مجازات برای فلودروس شداین اتهامات با ادعای سفرهای یوهان فلودروس «به کشورهای متعدد» و «حضور» او «در شهرهای مرزی ایران» و همچنین سفر این کارمند اتحادیه اروپا به کشور اسرائیل عنوان شده است.
بنا بر این گزارشها، یوهان فلودروس در این جلسه دفاع از خود را به وکلایش سپرد. یکی از آنها ضمن «اظهاراتی درباره اتهامات»، اعلام کرد که «شرح تفصیلی دفاعیات را در لایحهای» به دادگاه ارائه خواهد کرد که قاضی اعلام کرد برای ارائه لایحه دفاعیه، «یک هفته مهلت» دارند.
در گزارشهای رسانههای حکومتی، جزئیات بیشتری از شرح دفاعیات وکلای این شهروند سوئدی در دادگاه ارائه نشده است.
در این جلسه «نماینده دادستان» مدعی شد «اطلاعاتی» که فلودروس «به خارج از کشور منتقل کرده بسیار گسترده بوده» و «آثار سوء» در پی داشته و «مجازات و صدور حکم اشد» برای او درخواست کرد.
یوهان فلودروس، شهروند ۳۳ ساله سوئدی و کارمند دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا است. او ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ در زمان بازگشت از سفری تفریحی به ایران، به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد.
به گفته خانواده یوهان فلودروس، او «بدون هیچ دلیل موجه یا روند قانونی» بازداشت شده است.
همچنین ببینید: چهارمین جلسه دادگاه یوهان فلودروس، شهروند سوئدی زندانی در ایران، برگزار شدسازمان دیدهبان حقوق بشر پیش از این در بیانیهای درباره این کارمند دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا اعلام کرد که «بازداشت طولانی او مطابق با الگوی بازداشتهای مستبدانه دوتابعیتیها و اتباع خارجی، یعنی عملا گروگانها، است که به عنوان ابزار معامله در مناقشات دیپلماتیک جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار میگیرد.»
کارشناسان میگویند که جمهوری اسلامی با استفاده از اتهامات دروغین، شهروندان خارجی و به ویژه شهروندان دارای تابعیت دوگانه را بازداشت میکند تا از آنها به عنوان ابزار چانهزنی سیاسی استفاده کند و در عمل با این کار این شهروندان را گروگان گرفته است.
روابط میان استکهلم و تهران در پی بازداشت حمید نوری در آبان ۱۳۹۸ و محاکمه او به اتهام نقش داشتن در اعدام دسته جمعی و شکنجه زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ تیره شد.
در پی تایید حکم حبس ابد حمید نوری دادیار پیشین زندان گوهردشت در دادگاه تجدید نظر سوئد، روزنامه «کیهان» که مدیرمسئول آن نماینده علی خامنهای است، اعلام کرد که حکم «سنگین» و «پشیمانکننده» علیه یوهان فلودروس صادر خواهد شد.
همچنین ببینید: یک روز پس از تایید حکم نوری در سوئد؛ قوه قضاییه از برگزاری سومین جلسه دادگاه فلودروس به اتهام «فساد فیالارض» خبر دادوزارت امور خارجه سوئد ۲۸ دی اعلام کرد که کاردار جمهوری اسلامی ایران را احضار کرده و خواستار آزادی فوری شهروندان سوئدی تحت بازداشت در ایران شده است.
برخی کشورهای غربی از جمله سوئد از شهروندان خود خواستهاند از سفر به ایران خودداری کنند.
همچنین، وزارت امور خارجه ایالات متحده به شهروندان آمریکایی درباره سفر به ایران هشدار داده و از آنها خواسته تا به دلیل خطر تروریسم، ناآرامیهای داخلی، آدمربایی، و بازداشتهای مستبدانه شهروندان آمریکایی از سفر به ایران خودداری کنند.