پارلمان اروپا روز پنجشنبه سرکوب معترضان توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا به قطعنامهای رای دادند که کشتهشدن مهسا امینی «پس از بازداشت خشونتآمیز، اذیت و آزار، و بدرفتاری توسط پلیس امنیت اخلاقی» را با شدیدترین لحن محکوم کرد و خواستار «تحقیقات بیطرفانه و موثر» در این باره شد.
این قطعنامه از حق تظاهرات مسالمتجویانه پشتیبانی کرده و از مقامات ایرانی خواسته است معترضان بازداشتشده را آزاد کنند.
نمایندگان پارلمان اروپا از طریق بالا بردن دستهایشان متن قطعنامه را تصویب کردند و تعداد دقیق آرای موافق و مخالف آن مشخص نیست.
اما به گفته رئیس کمیته روابط با ایران در پارلمان اروپا، «اكثریت قریب به اتفاق» نمایندگان به آن رای موافق دادند. او افزود: «حقوق بشر قابلمذاکره نیست. اشتیاق برای یک ایران آزاد و دموکراتیک شمار فزایندهای از مردم ایران را در بر گرفته است. پارلمان اروپا در کنار آنها میایستد.»
این قطعنامه همچنین خواستار تحریم مقامات ایرانی فعال در سرکوب معترضان است.
روز چهارشنبه نیز عبیر السهلانی به نشانه همبستگی با زنان ایرانی موی سر خود را کوتاه کرد.
همچنین ببینید: «گیسوبُران» نماینده سوئد در پارلمان اروپا در همبستگی با اعتراضات ایراندور جدید اعتراضات از بیست روز پیش آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.
در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه، روحت شاد» داده شده است.
مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.