رئیس اتحادیه اروپا: کشورهای اروپایی یکدیگر را در بحران مهاجران تنها نگذارند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از تمامی ۲۸ کشور عضو این اتحادیه خواست کشورهایی را که بار فشار بحران مهاجرت بر آن ها سنگینی می کند، تنها نگذارند. در همین حال، صدراعظم آلمان بر اهمیت ادغام مهاجران و پناهجویان در آن کشور تاکید کرد.

ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه گفت، "زمستان نزدیک است. آیا واقعاً می‌خواهیم خانواده‌ها در ایستگاه‌های قطار در بوداپست و جاهای دیگر بخوابند. در چادرهای سرد در سواحل یونان بخوابند."

در ادامه سیل مهاجران و پناهجویان به اروپا، روز سه شنبه صدها مهاجر دیگر از صربستان وارد مجارستان شدند. مهاجران پس از ورود به مجارستان وارد اردوگاهی برای ثبت نام شدند.

این اردوگاه در نزدیکی مرز در فضای باز است و مهاجران، که اکثراً از سوریه هستند، مجبور بودند شب را در سرمای نزدیک به صفر درجه بگذرانند.

مهاجران در انتظار انتقال به اردوگاهی هستند که بتوانند از آنجا به سمت اتریش و سپس مقصد رویایی خود آلمان حرکت کنند. اما به گزارش خبرگزاری ها، اردوگاه‌های انتقال به اتریش بیش از ظرفیتشان مهاجر پذیرفته اند و تعداد کافی وسایط نقیله برای انتقال مهاجران وجود ندارد.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از اتحادیه اروپا خواسته است تا هفته آینده برای تقسیم ۱۶۰ هزار پناهجو در میان کشورهای عضو تصمیم بگیرد و هشدار داد یونان، مجارستان و ایتالیا نمی‌توانند به تنهایی با این بحران دست و پنجه نرم کنند.

به گفته آقای یونکر "یونان با بیش از ۲۰۰ هزار، مجارستان با حدود ۱۵۰ هزار و ایتالیا با ۱۲۰ هزار پناهجو، بیشتر از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا تاثیر پذیرفته‌اند. این اعداد هراس آور هستند، اما نباید وحشت کرد."

وی در ادامه افزود "زمان آن است با جسارت، اراده و اقدام هماهنگ از سوی همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نهادهایش با آن برخورد شود. قبل از هر چیز ، قبل از هر ملاحظه ای ، بشریت و جایگاه انسانیت در اروپا مطرح است. همینطور مساله عدالت تاریخی است."

آقای یونکر همچنین گفت فهرستی از کشورهای امن وجود دارد که تا کنون هزاران نفر از آنها گریخته‌اند. فهرست کشورهای امن شامل کشورهایی مانند آلبانی و کوزوو می‌شود که احتمالاً تعداد کمتری از آنها مشمول قوانین پناهندگی سیاسی خواهند شد، زیرا توجیه آن که از خشونت و یا بی عدالتی گریخته اند ، دشوار است.

در همین حال، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز چهارشنبه گفت، ادغام هزاران مهاجر و پناهجویی که به آلمان آمده‌اند، باید در اولویت قرار گیرد و همینطور باید از تجربه "کارگران مهمان" در دهه ۶۰ درس بگیریم.

وی اضافه کرد "باید از تجربه دهه ۱۹۶۰ میلادی درس بگیریم، که اجازه دادیم کارگران مهمان از ترکیه و کشورهای دیگر به آلمان بیایند و باید ادغام مهاجران و پناهجویان از همان ابتدا در اولویت باشد."

خانم مرکل تاکید کرد که اگر ادغام صورت نگیرد، آلمان اجازه نخواهد داد جوامع موازی به وجود آید.