لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۷

رئیس کمیسیون اروپا خواهان گسترش برنامه پذیرش مهاجران شد


رهبران آلمان و سوئد خواستار تقسیم عادلانه پناهجویان میان کشورهای اتحادیه اروپا شدند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

رهبران آلمان و سوئد خواستار تقسیم عادلانه پناهجویان میان کشورهای اتحادیه اروپا شدند

رئیس کمیسیون اروپا خواهان توسعه برنامه سهمیه پذیرش مهاجران برای کشورهای اروپایی شده است تا این کشورها بتوانند در دو سال آینده هزاران پناهجو از خاورمیانه را قبول کنند.

این برنامه ممکن است بالغ بر ۱۶۰ هزار آواره را شامل شود، آلمان، فرانسه و اسپانیا بیشترین تعداد را می پذیرند، لهستان، هلند، رومانی، بلژیک و سوئد پس از آنها قرار خواهند داشت.

در حالی که اروپا با بزرگترین موج مهاجران از پایان جنگ جهانی دوم روبرو است، ژان کلود یونکر آماده است جزئیات پیشنهاد خود را روز چهارشنبه در پارلمان اروپا اعلام کند.

اما موضوع سهمیه بندی مهاجران بحث انگیز است و مجارستان و برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا بشدت با آن مخالف هستند. تصویب برنامه سهمیه بندی معلوم نیست. رهبران اروپایی پیشنهادی را که در ماه ژوئن ارائه شد و فقط ۴۰ هزار پناهجو را در بر می گرفت، رد کردند.

تقسیم جدید پناهجویان بر تولید اقتصادی، جمعیت، نرخ بیکاری و تعداد آوارگانی که هر کشوری قبلا موافقت کرده بود بپذیرد استوار خواهد بود.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، برنامه یونکر را "نخستین گام مهم" نامید و گفت مقررات اتحادیه اروپا که ایجاب می کند به وضعیت پناهجویان نخست در محلی که وارد آن می شوند رسیدگی شود، "دیگر کار نمی کند."

دانلد تاسک، رئیس شورای اروپا روز سه شنبه در دیداری با رئیس جمهوری اسرائیل در اورشلیم گفت هجوم عظیم آوارگان به اروپا نشان می دهد شمار بیشتری در راه هستند، و افزود "ما کاملا آگاه هستیم که این بحران عظیم تصادفی نیست، چیزی شبیه آغاز مهاجرت است و به این دلیل است که ما باید هر کاری را می توانیم انجام دهیم."

پیتر سادرلند، مقام ارشد امور مهاجرت سازمان ملل متحد روز سه شنبه از آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس پذیرای پناهجویان بیشتر سوری شوند.

سادرلند گفت لبنان، اردن و ترکیه حدود نیمی از چهار میلیون آواره سوریه را پذیرفته اند، و افزود با بحران مهاجران در اروپا باید شبیه پاسخ بین المللی به انقلاب ۱۹۵۶ مجارستان و بحران قایق نشینان ویتنام در دهه ۱۹۷۰ برخورد شود.

XS
SM
MD
LG