خالد زاید، رئیس جمعیت هلال احمر مصر در شمال سینا، روز یکشنبه ششم خرداد، به خبرگزاری رویترز گفت که حدود ۲۰۰ کامیون کمک از جمله چهار کامیون سوخت از طریق گذرگاه مرزی «کرم شالوم» وارد غزه شدند.
تلویزیون دولتی «قاهره نیوز» در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت که کامیونهای کمکرسانی در حال ورود به غزه هستند.
گذرگاه مرزی «رفح» که گذرگاه اصلی ورود کمکهای بشردوستانه و تدارکات تجاری به غزه بود، از زمانی که اسرائیل کنترل سمت فلسطینی گذرگاه را در دست گرفت و همزمان با تشدید حملات نظامی خود در این منطقه، تقریباً طی سه هفته گذشته بسته بوده است.
دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که این کشور و ایالات متحده روز جمعه چهارم خرداد، توافق کردند تا زمانی که ترتیبات قانونی برای بازگشایی رفح از طرف غزه انجام شود، کمکها از مسیر گذرگاه کرم شالوم وارد شوند.
به گزارش «آی۲۴نیوز»، شبکه خبری اسرائیلی، ارتش این کشور گفت که اخیرا بیش از دو هزار کامیون پس از بازرسی و از طریق گذرگاههای زمینی وارد غزه شدند که حامل غذا، آب، تجهیزات پزشکی و سرپناه بودند. علاوه بر این، بیش از ۳۵۰ هزار لیتر سوخت در هفته گذشته وارد غزه شد.
بنا به این گزارش، ارتش اسرائیل با اشاره به دو برابر شدن تعداد کامیونهایی که وارد گذرگاههای کرم شالوم و اریز میشوند، گفت که ۱۸۰۶ پالت غذا از طریق اسکله شناور ساخته شده توسط ایالات متحده وارد شده و توسط ۱۲۷ کامیون به مراکز تدارکاتی منتقل شده است.
اسکله شناور موقت در بندر اشدود، یکی از مهمترین مراکز تجاری اسرائیل، از پیش مونتاژ و در سواحل غزه که فاقد زیرساخت بندری استکمکرسانی استقرار یافت.
اولین محموله کمکهای بینالمللی از طریق این اسکله روز جمعه، ۲۸ اردیبهشت به غزه رسید.
وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، تاکید کرد که هیچ نیروی آمریکایی وارد خشکی نشده است.
وزارت دفاع ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد: «استقرار این اسکله یک تلاش مداوم و چند ملیتی برای ارائه کمکهای اضافی به غیرنظامیان فلسطینی است... و شامل کالاهای کمکی است که توسط شماری از کشورها و سازمانهای بشردوستانه اهدا شده است.»