دستور رئیسی برای «شناسایی دقیق» عوامل «مداخله‌گر» در بازار ارز؛ نرخ دلار بالای ۳۰ هزار تومان است

آرشیو

در پی اوج گرفتن قیمت دلار در بازار ایران در روزهای گذشته، ابراهیم رئیسی به «دستگاه‌های مسئول» دستور داد علاوه بر نظارت و کنترل بازار، «عوامل مداخله‌گر و بی‌ثبات‌کننده» بازار ارز را «شناسایی دقیق» کنند.

بنا بر گزارش وب‌سایت بن‌بست که نرخ ارز در بازار ایران را اعلام می‌کند، بهای فروش یک دلار آمریکا بعدازظهر روز چهارشنبه به ۳۰ هزار و ۸۳۰ تومان و قیمت خرید آن به ۳۰ هزار و ۷۳۰ تومان رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، این اظهارات را شامگاه سه‌شنبه ۱۶ آذر در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بدون ذکر جزئیات بیشتر، «با اشاره به مشخص شدن دخالت‌ها و دسیسه‌های سودجویانه برای برهم زدن ثبات بازار ارز» عنوان کرد.

او ساعاتی پیش از آن گفته بود: «خبر دقیق داریم که عده‌ای شبانه‌روز در تلاشند هم‌زمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات هسته‌ای را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته‌های خود را به ملت تحمیل کنند.»

در گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نوشته شده است: «تغییرات نرخ ارز در روزهای اخیر هیچ‌گونه توجیه ندارد، بلکه نتیجه عملیات روانی و دخالت عناصر غیراقتصادی و کاذب در بازار است.»

مقامات قضایی ایران در سال‌های گذشته و همزمان با گران شدن برخی کالاها اقدام به بازداشت و حتی اعدام برخی از فعالان بازار کرده‌اند. حدود سه سال قبل، دادستانی تهران وحید مظلومین را -که رسانه‌های ایران به او لقب «سلطان سکه» داده بودند- به اتهام اخلال در نظام اقتصادی اعدام کرد.

روز دوشنبه، ساعاتی پس از آن که ابراهیم رئیسی قول داد با مشکلات اقتصادی ایران مقابله کند بهای دلار آمریکا در بازار ایران از مرز ۳۱ هزار تومان عبور کرد.

همچنین ببینید: دلار وارد کانال ۳۱ هزار تومانی شد؛ ساعاتی پس از قول رئیسی برای مقابله با مشکلات اقتصادی

دور هفتم مذاکرات برای احیای برجام که از روز دوشنبه ٨ آذر در وین، پایتخت اتریش، آغاز شده بود، جمعه گذشته متوقف شد. این دور از گفت‌و‌گوها قرار است از پنجشنبه ۱۸ آذر از سر گرفته شود.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۱۲ آذر در مصاحبه‌ای اختصاصی با رویترز گفت به نظر نمی‌رسد ایران درباره انجام آن چه برای بازگشت به پیروی متقابل از برجام ضروری است جدی باشد.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز سه‌شنبه گفت انتظار می‌رود مذاکرات درباره احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران روز پنج‌شنبه در وین از سر گرفته شود. او در عین حال گفت بیم آن دارد که ایران وقت‌کشی کند.

همچنین لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، روز چهارشنبه ۱۷ آذر به ایران هشدار داده است که این مذاکرات «آخرین فرصت» برای بازگشت به برجام است.

همچنین ببینید: ابراز نگرانی وزیر خارجه فرانسه از قصد احتمالی ایران برای وقت‌کشی در مذاکرات هسته‌ای