حجاب اجباری؛ قوه قضاییه برای کارمندان «طاقچه» پرونده تشکیل داد

عکس خبرساز شده شرکت طاقچه

در حالی که برخورد نهادهای امنیتی و انتظامی با مخالفان حجاب اجباری در ایران ادامه دارد، گزارش ها حاکی از آن است که برای کارمندان شرکت «طاقچه» پرونده قضایی تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری‌ فارس، «در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی در خصوص عدم رعایت حجاب از سوی کارمندان خانم شرکت طاقچه در محیط کار، در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شد.»

طاقچه یک مجموعه فعال در حوزه کتاب است که در روزهای گذشته به سبب انتشار تصاویری از کارکنانش بدون پوشش اجباری در شبکه‌های اجتماعی، از سوی بخش‌های وابسته به حاکمیت، تحت فشار برای تعطیلی قرار گرفته است.

حمید خلیلی، مدیر «انتشارات شهید کاظمی» از مجموعه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، با انتشار نامه‌ای خطاب به امیرحسین لطیفی، مدیر پلتفرم «طاقچه»، اعلام کرده که این انتشارات، دیگر «وجاهت قانونی و شرعی» برای ادامه همکاری با آنها را ندارد و «قرارداد فی‌مابین را فسخ می‌نماید.»

این مدیر انتشاراتی نزدیک به نهادهای حکومت، درباره علت «قطع همکاری»، در گفتگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز گفت: تصویری از کارمندان پلتفرم «طاقچه» در فضای مجازی منتشر شد که در آن «خانم‌ها بی‌حجاب بودند.»

طاقچه، محصول شرکت «خدمات هوشمند ایده طلایی هاتف معاصر» و پلتفرمی دیجیتال برای دسترسی کاربران به نسخه صوتی کتاب‌ها و نشریات دارای مجوز انتشار و شابک در ایران است.

از سوی دیگر، یک منبع مطلع به بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته است که اقدام علیه این پلتفرم «به صورت هماهنگ و هدفمند» صورت گرفته و چندین انتشاراتی دارای وابستگی به بخش‌های مختلف حکومت، اعلام «عدم همکاری» به طاقچه داشته‌اند.

به گفته او، «تماس‌های متعدد» توسط افراد و مجموعه‌های «جریانی خاص» با چندین انتشاراتی و خدمات دهنده دیگر برای پیوستن به لیست «عدم همکاری» با این پلتفرم و کسب‌وکارهای مشابه غیردولتی به‌سبب «رعایت نکردن شئونات شرعی و قانونی توسط کارکنان زن» صورت گرفته است.

در این حال، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد دولت جمهوری اسلامی نیز در واکنش به این موضوع، با اشاره به موارد مشابه از برخورد دولتی با مخالفان حجاب اجباری در حوزه فرهنگ و هنر، گفته است: «مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی» مسئول رسیدگی به موضوع پلتفرم طاقچه است.

در روزهای گذشته، برگزاری سیزدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) نیز به دستور مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متوقف شد.

در بیانیه روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی آمده بود علت این اتفاق «مغایرت پوستر سیزدهمین دوره این رویداد با قانون حجاب» بوده است؛ محتوای پوستر، عکسی از «سوسن تسلیمی»، بازیگر شناخته شده سینمای ایران در فیلم «مرگ یزدگرد» بود.

ساختمان اداری پلتفرم فروش آنلاین «دیجی‌کالا» نیز عصر روز یکشنبه اول مرداد ماه، به‌طور موقت توسط ماموران پلیس اماکن جمهوری اسلامی به سبب «حجاب کارمندان زن» مهروموم شد.

مهروموم ساختمان اداری دیجی‌کالا پس از آن انجام شد که میزان، خبرگزاری قوه قضائیه، شنبه شب ۳۱ تیر، از تشکیل «پرونده قضایی در خصوص حجاب کارمندان خانم یکی از بخش‌های دیجی کالا»‌ خبر داده بود.

دستگاه‌های فرهنگی ، انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر با هدف کاستن از حجم اعتراضات فراگیر و شکستن مقاومت مدنی زنان ایران علیه حجاب اجباری، برخوردها را افزایش داده‌اند. با این وجود هر روز گزارش‌های فراوانی از ادامه نافرمانی مدنی مخالفان حجاب اجباری منتشر می شود.