گزارش یک نهاد صنفی دانشجویان از «مرگ مشکوک» دنیا فرهادی؛ خانواده: «تیر خورده» بود

دنیا فرهادی

یک نهاد صنفی دانشجویی در گزارشی با اعلام «مرگ مشکوک دنیا فرهادی» می‌گوید این دانشجوی معماری در اهواز، روز ۱۶ آذر در جریان اعتراضات دانشجویی با نیروهای بسیج دانشگاه «درگیری کلامی» داشته است.

شورای صنفی دانشجویان کشور در گزارشی، جزئیاتی از «مرگ مشکوک» دنیا فرهادی، دانشجوی معماری دانشگاه آزاد اهواز منتشر کرد.

جسد خانم فرهادی پس از ناپدید شدن در روز چهارشنبه ۱۶ آذر در کنار رودخانه کارون، توسط ماهیگیرها در کوت عبدالله پیدا شد.

پیش از این، خبرگزاری ایرنا به نقل از رئیس سازمان آتش‌نشانی اهواز گزارش داده بود که یک دختر جوان چهارشنبه ۱۶ آذر از پل کابلی در اهواز به رودخانه کارون سقوط کرد.

پیکر بی‌جان این دختر ۲۲ ساله اهل ایذه و ساکن اهواز، یک ماه قبل، پنج‌شنبه ۲۴ آذر در کنار ساحل کارون پیدا شد.

شورای صنفی دانشجویان کشور می‌گوید اخباری دریافت کرده که بر اساس آن دنیا فرهادی «روز ۱۶ آذر در اعتراضات دانشجویی حضور یافته و همان جا با بسیجی‌های دانشگاه درگیری کلامی داشته است.»

بنا بر این گزارش، خانم فرهادی در تماسی به مادر خود گفته است که ۹ شب همان روز با یکی از دوستانش قرار داشته است. او ساعت ۱۰ شب یک «تماس ناموفق» با پدرش داشته است و «پس از آن ناپدید شده است.»

بر اساس گزارش شورای صنفی دانشجویان کشور، خانواده دنیا فرهادی با ردیابی گوشی موبایل او متوجه شده‌اند «کنار پل کارون، آخرین محل حضور دنیا بوده است.»

وقتی خانواده فرهادی به محل مذکور در ساحل کارون مراجعه کرده‌اند، «با خونی ریخته شده روی زمین مواجه» شده‌اند و بنا بر نتایج آزمایش‌ها، «خون متعلق به دنیا فرهادی بوده است.»

در این گزارش تأکید شده است که مقامات امنیتی «تا چهار روز اجازه حضور غواص برای پیدا کردن دنیا در رود کارون» را نداده‌اند و پس از آن پیکر بی‌جان خانم فرهادی «توسط ماهیگیرهای کوت عبدالله پیدا شده» است.

شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرده که پس از پیدا شدن جسد خانواده دنیا مدنی دریافته‌اند که او «تیر خورده است.»

بنا بر یک گزارش تحقیقی، علاوه بر دنیا فرهادی، شماری دیگر از معترضان از جمله «آیدا رستمی، کورش پاژخ، مصطفی مباشر، عاطفه نعامی، رضا شرفی، حسن ناصری‌خور، امین خانلو، مرتضی سلطانیان، محمد عبداللهی، عماد حیدری، و مهدی کابلی کفشگیری» با «مرگ‌های مشکوک و غیرقابل توضیح» در حین «بازداشت» و یا «در خیابان» جان باخته‌اند.

همچنین ببینید: گزارش تحقیقی: دست‌کم ۱۵ معترض در بازداشت کشته شده‌اند؛ فشار و «شکنجه» برای گرفتن اعتراف

پیش از این نیز برخی معترضان با روشی مشابه کشته شده بودند. از جمله ارشاد رحمانیان ۲۶ آبان ۹۸ بازداشت شد، اما چهار هفته بعد پیکر بی‌جان او در پشت سد گاران مریوان با استخون‌های شکسته و جمجمه‌ شکافته پیدا شد.