فاطمه رجاییراد، جراح فک و صورت، که در یک مراسم رسمی حجاب اجباری از سر برداشته بود، اعلام کرد که از دانشگاه علوم پزشکی بابل به طور قطعی اخراج شده است.
این پزشک ساکن شهر آمل در استان مازندران روز سهشنبه ۲۱ آذر با انتشار چند روایت اینستاگرامی، نوشت که «درست همزمان با دریافت خبر قطعی حکم اخراج از دانشگاه علوم پزشکی بابل» فعالیت خود را در دو انجمن خیریه آغاز کرده است.
او اضافه کرد که از روز سهشنبه همکاری رسمی خود را با «انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین و مجمع خیرین شهرستان آمل» آغاز کرده و با «تمام قوا» از نظر «مالی و درمانی» با این انجمنها همکاری خواهد کرد.
فاطمه رجاییراد با تأکید بر این که «رودخانه خروشان مسیرش را پیدا میکند»، گفت که «حتی اگر مجبور باشد از دل سنگهای سخت و نفوذناپذیر رد بشود» کارش را ادامه میدهد.
اوایل آبان، پس از آن که فاطمه رجاییراد به حجاب اجباری تن نداد و به عنوان پزشک برگزیده بدون روسری در مراسم روز پزشک حاضر شد، با فاصله کوتاهی پروانه پزشکیاش توسط مقامات جمهوری اسلامی لغو شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مقامات حکومتی به این اقدام بسنده نکردند و پس از آن نیز سه تن از مدیران بهداشت و درمان و دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی آمل را نیز برکنار کردند.
این اقدامها پس از آن صورت گرفت که فرهاد غلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، فاطمه رجاییراد را «متخلف و قانونشکن» خواند و گفت که تعلیق پروانه طبابت او در دستور کار نظام پزشکی قرار گرفته و مدیران حاضر در این همایش هم به هیئت تخلفات اداری و انتظامی معرفی شدهاند.
همچنین ببینید: سه مدیر شرکت کننده در مراسم تقدیر پزشک دارای حجاب اختیاری برکنار شدندپس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، علاوه بر اعتراضات سراسری در ایران با شعارهایی که کلیت حکومت جمهوری اسلامی را هدف قرار داد، نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری نیز شدت گرفت.
از سوی دیگر، مقامات جمهوری اسلامی پس از مدتی، علاوه بر بازگرداندن دوباره گشت ارشاد، به خیابانها، روشهای دیگری از جمله استقرار «حجاببان» در ایستگاههای مترو، توقیف خودروها و جریمههای مالی برای شهروندان، و پلمب اماکن خدماتی و صنفی را به روشهای خود برای اعمال حجاب اجباری افزودند.
با افزایش این فشارها و در جریان برخورد حجاببانها با شهروندان، آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان که بدون حجاب اجباری در یک ایستگاه مترو در تهران توسط یک «حجاببان» هل داده شد، روزهای متوالی در کما به سر برد و در نهایت جان باخت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در این زمینه، لیلی پورزند، فعال حقوق بشر، پیش از این در گفتوگو با صدای آمریکا حجاب را «پاشنه آشیل جمهوری اسلامی» توصیف کرده و گفته که «حکومت از آن کوتاه نخواهد آمد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند