حاشیههای حضور یک پزشک زن با حجاب اختیاری در مراسمی با حضور مدیران و مسئولان همچنان ادامه دارد و در تازهترین مورد آن «باشگاه خبرنگاران» نوشت که سه نفر از مدیران بهداشت و درمان و دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی آمل برکنار شدند.
به نوشته این خبرگزاری وابسته به صداو سیمای جمهوری اسلامی تغییر مدیریتی در این دستگاهها بهعلت حضور مسئولان در جلسهای بوده که یک پزشک بدون حجاب مورد تقدیر قرار گرفت و مدیران حاضر در آن جمع، در قبال این اقدام واکنش اعتراضی نداشتند.
حضور بدون حجاب فاطمه رجاییراد در مراسم روز پزشک آمل موضوعی بود که انتشار تصاویرش حواشی زیادی را در پی داشت. از جمله احضار او به دادستانی آمل.
در همین زمینه چهارم آبان ماه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد که پروانه طبابت یک پزشک به دلیل «انجام رفتار ناپسند و دور از شئونات اسلامی» تعلیق شد.
خبرگزاری دولتی ایرنا در روز پنجشنبه ۴ آبان گزارش داد که یکی از پزشکان حین دریافت لوح تقدیر در مراسم تجلیل از پزشکان نمونه آمل اقدام «هنجارشکنانه» انجام داده است.
فرهاد غلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، این پزشک را «متخلف و قانونشکن» خواند و گفته بود که تعلیق پروانه طبابت او در دستور کار نظام پزشکی قرار گرفته است. به گفته غلامی علاوه بر تعلیق پروانه طبابت این پزشک نمونه در آمل، مدیران حاضر در این همایش هم به هیات تخلفات اداری و انتظامی معرفی شدهاند.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران حجاب اجباری و ممنوعیتها علیه آزادیهای اجتماعی را «هنجار» معرفی کرده و هرگونه مقاومت در این حوزهها را به بهانه «هنجارشکنی» مورد تنبیه قرار میدهند.
این در حالی است که سازمان عفو بینالملل پیشتر تشدید سرکوب مخالفان حجاب اجباری را بازتاب موضع حکومت ایران در «نادیدهگرفتن تاسفبار» حقوق انسانی زنان برشمرده است.
عفو بینالملل در بیانیهای تشدید سرکوبزنان طرفدار حجاب اختیاری را نشانه «تلاش ناگزیر» حکومت برای «تثبیت سلطه و قدرت» بر کسانی دانسته است که در پی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» جسورانه در مقابل «چندین دهه ظلم و نابرابری» ایستادند.
زینب کاظمی، مهندس مخالف حجاب اجباری، هم زمستان گذشته پس از برداشتن روسریاش در مجمع عمومی سازمان نظام مهندسی استان تهران به اتهام «جریحهدار کردن عفت عمومی» به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.