وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۰ آذرماه در جلسه هماندیشی کارگروه مد و لباس اعلام کرد قصد دارد اقدامات ویژهای برای ترویج «حجاب» در بین دانشآموزان انجام دهد.
محمدحسین پورثانی، مدیرکل فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در این جلسه با تاکید بر لزوم آشنایی دانشآموزان با مد و لباس اسلامی ایرانی گفت: «بخشنامهای در این زمینه در اوایل مهرماه به همه مدارس کشور ابلاغ شده است.»
او آبان امسال هم گفته بود که آموزش و پرورش قصد دارد با پخش برنامههای تلویزیونی، اجرای اردوهای ۲۴ ساعته، تربیت مربی زیست عفیفانه و طرحهای تشویقی، حجاب را در میان دانشآموزان ترویج کند.
رئیس کارگروه موسوم به «ساماندهی مد و لباس» هم در این جلسه گفت: « تلاش میکنیم تا دانشآموزان را با شیوهها و الگوهای رفتاری و نمادهای ایرانی اسلامی در زمینه پوشش آشنا کنیم.»
سجاد لطفی افزود: «در کارگروه مد و لباس تلاش میکنیم تا مطالب مربوط به حجاب را در کتب درسی بگنجانیم و لباس مناسبی را برای دانشآموزان و کارکنان مدارس تعیین کنیم.»
از آغاز اعتراضات مردمی در ایران که در واکنش به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داد، شمار زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، در شهرهای مختلف بسیار افزایش یافته است.
تعداد زیادی از دانشآموزان دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی هم همزمان با اعتراضات سراسری، در مدارس حجاب اجباری را از سر برداشتند و تصاویر رهبران جمهوری اسلامی را در کلاسهای درس به آتش کشیدند.
مقامات جمهوری اسلامی در اظهارنظرهای خود از یک سو، حجاب را حکم الهی و ضروری برای زنان میدانند و آن را به عنوان نمادی از عفاف و حفظ ارزشهای اسلامی معرفی میکنند و از سوی دیگر،در عمل با اعمال محدودیتهای مختلف و برخوردهای خشونتآمیز، تلاش میکنند زنان را به اجبار به رعایت حجاب اجباری وادار کنند.
تناقض در گفتار و رفتار مقامات جمهوری اسلامی، باعث شده است که بسیاری از مردم، حجاب اجباری را یک نماد از سرکوب زنان و نقض حقوق آنها بدانند.