اخراج معاون مرکز اسلامی هامبورگ از آلمان

مرکز اسلامی هامبورگ- آرشیو

رسانه‌های آلمان می‌گویند که به سلیمان موسوی‌فر، معاون مرکز اسلامی هامبورگ، روز شنبه و بر اساس مدارک به‌دست‌آمده ، دستور داده شده است تا در کوتاهترین زمان ممکن، خاک آلمان را ترک کند. موسوی‌فر در صورت تخلف از این دستور با مجازات‌های سنگینی روبرو خواهد شد.

حمایت از سازمان‌های افراطی و تروریستی شیعه و همچنین به اشتراک‌گذاشتن ویدیوهای تبلیغاتی با همین هدف در فیسبوک از جمله اتهاماتی است که متوجه موسوی‌فر است. بر اساس اسناد منتشر شده در صورت سرپیچی موسوی‌فر از این قانون، ممکن است به سه سال زندان محکوم شود.

اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان می‌گوید که مرکز اسلامی هامبورگ، بزرگترین و تأثیرگذارترین مرکز اسلامی و به نوعی بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در اروپا به حساب می‌آید که در آلمان فعالیت می‌کند.

به گفته مقامات داخلی آلمان، موسوی‌فر در کنار فعالیت و حمایت از سازمان‌های شیعه افراطی و تروریستی، با دو سازمان جمع‌آوری کمک‌های مالی ارتباط داشته که با نمایندگان حزب الله لبنان در ارتباط بوده‌است.

حزب‌الله لبنان چندین سال است که توسط بسیاری از کشورها از جمله آلمان به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی شده است.

گفته شده موسوی‌فر فیلم‌ها و عکس‌های تبلیغاتی این سازمان را در فیسبوک به اشتراک گذاشته و به کشته‌شدگان حزب‌الله ادای احترام کرده است. در پیشینه موسوی‌فر شرکت در تظاهرات ضدیهودی نیز وجود دارد.

سناتور اندی گروت، یک قانون گذار به روزنامه بیلد گفت: «هر کسی که آشکارا از سازمان‌های تروریستی یا حامیان مالی تروریست‌ها حمایت کند، امنیت ما را تهدید جدی می‌کند. از دیدگاه من، پیامد فوری آن تنها می‌تواند اخراج باشد.»

واکنش به نهادهای مذهبی وابسته به ایران در آلمان تازگی ندارد. سال ۱۳۹۸ دولت آلمان کمک‌های مالی به یک نهاد مذهبی وابسته به جمهوری اسلامی را که زیر نظر مرکز اسلامی هامبورگ و تحت کنترل علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی فعالیت داشت، به دلیل حمایت از اقدامات ضد اسرائیلی و برگزاری مراسم روز قدس در آلمان قطع کرد.

وزیر وقت کشور آلمان توقف حمایت مالی از «فدراسیون جمعیت‌های شیعه آلمان» را اعلام کرد. ایالات متحده بارها جمهوری اسلامی را به تلاش برای نابودی اسرائیل متهم و اعلام کرده است که از این کشور در مقابل تهدیدهای مقامات ایران دفاع می‌کند.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شورای مرکزی مسلمانان آلمان بیش از ٢ هزار و ۵۰۰ مسجد در این کشور وجود دارد. بسیاری از مراکز به صورت مخفیانه فعالیت می‌کنند و تنها حدود ۹۰۰ مرکز اسلامی، برای عموم قابل تشخیص هستند.