در حالیکه یک فیلم در روز جمعه از برخورد خشن ماموران نیروی انتظامی شهر زاهدان با یک شهروند بلوچ منتشر شده که قصد حضور در نماز جمعه را دارد، فرمانده نیروی انتظامی مرگ ابراهیم ریگی که در کلانتری روی داد را به «نیروهای خودسر» نسبت داد.
علی رحیمی، معاون فرمانده نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان روز جمعه گفت آقای ریگی شامگاه چهارشنبه به دست «چند نفر با یک دستگاه خودرو تویوتا هایلوکس» دستگیر و به کلانتری ۱۲ شهرستان زاهدان برده شد. وی گفت حکم جلب ابراهیم ریگی «به علت اختلافات خانوادگی از سوی مقام قضایی قبلا صادر شده» بود، اما او نه به دست پلیس، بلکه به دست شاکیانش دستگیر شده است. رحیمی در ادامه مدعی شد که بازداشت ریگی «اقدامی خودسرانه» و «بدون حضور مأموران انتظامی» بوده است.
همزمان با این ادعای فرمانده نیروی انتظامی، ویدئوی دیگری در فضای مجازی منتشر شد که روز جمعه ماموران نیروی انتظامی یک جوان بلوچ را که قصد حضور در نماز جمعه اهل سنت زاهدان را دارد، به شدت توسط ماموران مضروب و بازداشت میشود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
روز پنجشنبه خبر مرگ ابراهیم ریگی منتشر شد. در حالیکه منابع رسمی مرگ او را بر اثر «ضرب و جرح» اعلام کردند، برخی فعالان بلوچ گفتند او که مدتی بعد از بازداشت آزاد شده بود، بعد از موضع گیری سیاسی دوباره، اینبار در کلانتری مورد حمله قرار گرفت و جان باخت.
ابراهیم ریگی، ۲۴ ساله از جمله کسانی است که گفته شده بعد از حوادث «جمعه خونین زاهدان» به مجروحان کمک کرد. ۸ مهرمان ۱۴۰۱ که معترضان در زاهدان تظاهرات کردند، نیروی انتظامی به سوی آنها تیراندازی کرد. آمار دولت میگوید در این روز ۳۵ نفر کشته شدند اما مخالفان میگویند دستکم صد نفر کشته شدند.
چند روز بعد در ۲۱ مهرماه، برخی رسانهها گزارش دادند ابراهیم ریگی که به عنوان پزشک در بیمارستان تامین اجتماعی شهر زاهدان کار میکرد، توسط ماموران انتظامی بازداشت شد.
کمپین فعالان بلوچ به نقل از یکی از نزدیکان آقای ریگی، اتهامات انتسابی علیه او را «محاربه، افساد فیالارض و لیدری اعتراضات» عنوان کرده بود. در نهایت او دیماه با تودیع وثیقه بازداشت شد.
سایت «حالوش» که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، روز پنجشنبه ۴ اسفند در گزارش خود نوشته است که بعد از آزادی، آقای ریگی عصر روز چهارشنبه سوم اسفند دوباره بازداشت شد. تنها یک ساعت بعد، مأموران پزشکی قانونی با حضور در کلانتری ضمن معاینه جسد و مشاهده «پاره بودن لباسهای او»، علت مرگ را ضرب و جرح اعلام کردند.
برخی فعالان میگویند بازداشت دوباره و مرگ او در پی انتشار یک پست ایسناگرامی است که او گفته بود دیگر مرگ و اعدام برایش مهم نیست.