وکیل سعید عزیزی، شهروند دوتابعیتی ایرانی سوئدی، اعلام کرد که حکم پنج سال حبس موکلش که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر شده بود، در دادگاه تجدیدنظر «عینا تأیید و ابرام شد.»
رضا شفاخواه، وکیل سعید عزیزی، روز دوشنبه ۲۸ اسفند از تأیید و ابرام حکم موکل خود در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران خبر داد.
این وکیل دادگستری همچنین سعید عزیزی را «شهروند بیگناه ایرانی سوئدی» خواند و تأکید کرد که با دیدن مواردی از جمله دادنامه دادگاه تجدیدنظر او، «هر امیدی را در آغاز سال جدید از دست رفته» میبیند.
پیش از این، رضا شفاخواه از وخامت حال این زندانی و ناتوانیاش از تحمل حبس سخن گفته بود. به گفته وکیلش، سعید عزیزی دچار سرطان پروستات است و مدتی پیش در زندان از روی پله افتاده و شرایط جسمانیاش وخیمتر از پیش شده است.
سعید عزیزی، شهروند ایرانی سوئدی که ۲۱ آبان سال جاری به ایران سفر کرده بود، توسط مأموران حکومتی در خانهاش در تهران بازداشت شد.
بر اساس گزارشهای پیشین، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران این شهروند ۶۰ ساله دوتابعیتی را به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم» به پنج سال حبس محکوم کرده بود، حکمی که دادگاه تجدیدنظر آن را عینا تأیید کرده است.
همچنین ببینید: حکم ۵ سال زندان برای سعید عزیزی، شهروند دوتابعیتی؛ رضا شفاخواه: وضع سلامتی موکل من وخیمتر شده استعلاوه بر سعید عزیزی، دستکم دو شهروند سوئدی دیگر از جمله یوهان فلودروس، کارمند اتحادیه اروپا، در حال حاضر در ایران زندانی هستند.
پیشتر وزارت خارجه سوئد در بیانیهای از بازداشت مردی سوئدی ایرانی «بدون هیچ دلیل مشخص» در اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی خبر داده و خواستار آزادی فوری شهروندان سوئدی بازداشتشده در ایران شده بود.
همچنین ببینید: سوئد کاردار جمهوری اسلامی را احضار کرد و خواستار آزادی شهروندان سوئدی شدپیش از این سازمان دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای درباره یوهان فلودروس اعلام کرده که «بازداشت طولانی او مطابق با الگوی بازداشتهای مستبدانه دو تابعیتیها و اتباع خارجی، یعنی عملا گروگانها، است که به عنوان ابزار معامله در مناقشات دیپلماتیک جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار میگیرد.»
کارشناسان میگویند که جمهوری اسلامی با استفاده از اتهامات دروغین، شهروندان خارجی و بهویژه شهروندان دارای تابعیت دوگانه را بازداشت میکند تا از آنها به عنوان ابزار چانهزنی سیاسی استفاده کند و در عمل با این کار این شهروندان را گروگان گرفته است.
در پی بازداشت حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت، در سوئد و و محاکمه او به اتهام نقش داشتن در اعدام دستهجمعی و شکنجه زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ روابط تهران و استکهلم رو به تیرگی گذاشت.