موج ریزش در میان سلبریتی‌ها؛ دوراهی همراهی با اعتراضات و عافیت‌طلبی

موج ریزش در میان سلبریتی‌ها

موج انصراف مجری‌ها و هنرمندان از همکاری با جمهوری اسلامی ادامه دارد و سلبریتی‌های بسیاری در دوراهی انتخاب همراهی با اعتراضات مردمی و عافیت‌طلبی، همراهی با مردم را انتخاب کرده اند و افکار عمومی نسبت به عافیت‌طلبان رویکرد تازه‌ای را اتخاذ کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های جمهوری اسلامی در تازه‌ترین مورد، حاکمیت قصد داشت پس از چندسال ممنوع الکار بودن، گزارش بازی‌های جام جهانی فوتبال را به عادل فردوسی‌پور بسپارد که با مخالفت وی همراه شد. البته این خبر را آمنه‌ سادات ذبیح‌پور بازجو/خبرنگار صدا و سیما تکذیب کرد.


دامته انصراف از حضور در صداوسیما به مجریان قدیمی نیز رسیده است و در همین راستا روز گذشته داوود عابدی، مجری ورزشی شبکه خبر از تلویزیون خداحافظی کرد و نوشت: این روز‌ها نمی‌توانم نقش مجرى خوشحال و پر انرژى را ایفا کنم.


فرهاد فخربخش دیگر مجری صدا و سیما نیر روز یکشنبه با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد از سمت خود استعفا می‌دهد. به گفته این مجری برنامه «شما و سیما» از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی، «اجرا و فعالیت‌های هنری نیازمند ذهنی آرام و دلی خوش است» که اکنون «نه در جامعه و نه در خود من» وجود ندارد.



کیمیا گیلانی یکی ديگر از مجریان صداوسیما بود که پس از کشته شدن کیان پیرفلک و پخش تصویر وی بعنوان سوال مسابقه تلفنی از تلویزیون خداحافظی کرد.



مجتبی پوربخش نیز مجری شبکه ورزش بود که به علت حمایت از مردم از صدا و سیما اخراج شد و شرایط متفاوتی را تجربه کرد، به گونه‌ای که وی برای تامین مخارج زندگی و درمانش ماشینش رو به فروش گذاشت و اعلام کرد شرف خود را حراج نمی‌کند.

پیمان شیخی نیز پس از ۱۶ سال از صدا و سیما استعفا کرد. پیمان شیخی با انتشار پستی در اینستاگرام خود با تاکید بر اینکه خود نیز «از مردم است»، نوشت: «مردم حقشان آرامش است و‌ سزاوار احترامند و شاد زیستن هستند. این روزها روحم یاری نمی‌کند که به اجرا ادامه دهم؛ بنابراین از رادیو و تلویزیون خداحافظی می‌کنم.»

همچنین ببینید: فوران خشم هنرمندان و ورزشکاران همراه با مردم در پی ادامه کودک‌کشی‌ جمهوری اسلامی


در هفته‌های گذشته و همزمان با اعتراضات سراسری باربد بابایی هم در پیام خداحافظی خود نوشت: بعد از بیست و چهار سال کار رسانه‌ای اعلام می‌دارم در برنامه «زوجی نو» و هیچ برنامه‌ای اجرا نخواهم داشت تا زمانی که مردم سرزمینم حال دلشون خوش باشه و خوشحال باشن.

مجری دیگری که قاب تلویزیون را ترک کرد، مجید غضنفری مجری شبکه سلامت بود که برای کناره گیری اش متنی بلند منتشر کرد و گفت که از این پس می‌خواهد که در حوزه محیط زیست و به شکل گمنام فعالیت کند.

در کنار انصراف بسیاری از هنرمندان و مجریان از همکاری با صدا و سیما و همراهی با مردم، بسیاری دیگر نیز کماکان عافیت‌طلبی را انتخاب کرده‌اند.

یکی از این افراد علی مرادخانی از گویندگان سازمان صدا و سیما است که در واکنش به تصمیم همکاران خود نوشت: ‏«حالا که بعضی رفقا و بزرگترها تصمیم به ترک صدا و سیما گرفته اند، منِ علی مرادخانیِ کوچکترین عضو مجریان و گوینده‌های سازمان اعلام می‌کنم تا وقتی عمر دارم و خدا بخواهد در رسانه ملی فعالیت خواهم کرد.»


مهران رجبی از جمله افرادی بود که کنار حاکمیت ایستاد و در واکنش به اعتراضات مردمی نوشت: «در این ایام که شغالان و کفتاران برای ایران جانمان دندان‌تیز کرده‌اند، سکوت جایز نیست.» اظهارات وی و انصراف برخی از مجریان قدیمی باعث شد تا در پاداش همراهی با حاکمیت، رجبی اجرای چند برنامه تلویزیونی را به عهده بگیرد.

گفتنی است موج اعتراض‌های مردمی با کشف حجاب شماری از بازیگران زن در فضای عمومی همراه شد که شناخته‌ترین آنها کتایون ریاحی، شبنم فرشادجو، شیوا ابراهیمی، مریم بوبانی، شراره دولت‌آبادی، معصومه قاسمی‌پور، آناهیتا همتی، مریم پالیزبان، فاطمه معتمدآریا، پگاه آهنگرانی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی از جمله دیگر بازیگرانی بودند که در فضای عمومی روسری خود را برداشتند.

بازیگران مرد و زن بسیار دیگری نیز تلاش کردند در کنار مردم باشند، اما واکنش اغلب آنها از سوی افکار عمومی «وسط بازی» نامیده شد.