سازمان پزشکی قانونی ایران از افزایش آمار جانباختگان حوادث رانندگی در نیمه اول سال جاری خبر داد و اعلام کرد در این مدت به طور میانگین روزانه ۴۶.۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، در نیمه نخست امسال ۸۶۴۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش یافته است.
بنا بر این گزارش، استانهای فارس، تهران و خراسان رضوی به ترتیب با ۶۸۷، ۵۸۲ و۵۷۶ فوتی بیشترین آمار تلفات حوادث رانندگی را داشتهاند.
در این گزارش همچنین با اشاره به افزایش آمار مراجعه مصدومان تصادفات به مراکز پزشکی قانونی در نیمه نخست سال جاری گفته شده است که بعد از نزاع، مصدومان تصادفات با افزایش ۹.۱ درصدی، بیشترین تعداد مراجعان این سازمان را به خود اختصاص دادهاند.
تلفات تصادفهای جاده ای در ایران بیشتر از بسیاری از دیگر کشورها است، و گاه قربانیان شناختهتر شده ای بر جای میگذارد.
اوایل تیرماه امسال، در حادثه واژگون شدن اتوبوس حامل خبرنگاران در منطقه «بیگم قلعه» پیرانشهر دو خبرنگار به نامهای مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی کشته و ۲۱ تن دیگر مجروح شدند.
همچنین ببینید: فرمانده پلیس راه کشور: اگر میدانستیم مسافران خبرنگارند حتما اتوبوس مناسب انتخاب میکردیم
یک روز پس از واژگونی اتوبوس خبرنگاران، اتوبوس حامل سربازان وظیفه در محور یزد - دهشیر به کشته شدن هفت تن منجر شد. نیروی انتظامی علت حادثه را «نقص در سیستم فنی ترمز این اتوبوس و عدم توانایی راننده در کنترل» اتوبوس اعلام کرد.
همچنین ببینید: جزئیات تصادف اتوبوس حامل سرباز معلمان؛ افزایش تعداد کشتهشدگان به ۷ تن
اوایل شهریور ماه نیز مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی بم از واژگونی یک خودرو حامل اتباع افغانستان در شهرستان بم و کشته شده ۳ نفر در صحنه تصادف زخمی شدن ۹ نفر دیگر در این حادثه خبر داد.
تنها یک روز پس از انتشار خبر واژگونی خودروی حامل اتباع افغانستان در شهرستان بم، خبرگزاری دانشجویان ایران، روز پنجشنبه ۱۰ شهریورماه از واژگونی یک دستگاه مینیبوس در کامیاران استان کردستان ایران خبر داد و نوشت، در این حادثه ۱۶ نفر کشته و ۱۲ نفر دیگر زخمی شدند.
همچنین ببینید: واژگونی یک دستگاه مینیبوس در کامیاران ۱۶ کشته بر جا گذاشت
تصادفات جادهای یکی از عوامل مهم مرگومیر در ایران است و بنا بر گزارشهای منتشر شده، دلایل عمده حوادث جادهای شامل خرابی جادهها، فرسودگی وسایل نقلیه، و عدم رعایت قوانین رانندگی و نظارت بر آن است.