لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۰

فرمانده پلیس راه کشور: اگر می‌دانستیم مسافران خبرنگارند حتما اتوبوس مناسب انتخاب می‌کردیم


اتوبوس واژگون‌شده حامل خبرنگاران - عکس منتشرشده در رسانه‌های ایران
اتوبوس واژگون‌شده حامل خبرنگاران - عکس منتشرشده در رسانه‌های ایران

فرمانده پلیس راه کشور در واکنش به حادثه واژگون شدن اتوبوس که در پی آن دو خبرنگار کشته و ۲۱ تن مجروح شدند، گفته است که اگر «می‌دانستیم مسافران چه کسانی هستند، حتما اتوبوس مناسب انتخاب می‌کردیم و برایشان اسکورت می‌گذاشتیم.»

به گزارش ایسنا، هادی امیدوار، فرمانده پلیس راه ایران، گفته است که اتوبوس حامل خبرنگاران در سال ۱۳۸۵ ساخته شده بود، به کارخانه سیمان تعلق داشت، و سال‌ها در همین مسیر کوهستانی کارگران کارخانه سیمان را جابه‌جا می‌کرد. اما در روز حادثه، با این که به پلیس راه هم مراجعه کرده، اما «فاقد صورت وضعیت» بوده و به پلیس راه اطلاع نداده مسافران چه کسانی هستند.

به گفته فرمانده پلیس راه کشور، اتوبوس واژگون‌شده «معاینه فنی» هم داشت، اما به دلیل تردد مدام در مسیر کوهستانی «سیستم ترمز آن دچار مشکل شده بود.» آقای امیدوار با اشاره به این که «به نظر می‌رسد مسئول محلی نیز به دلیل آن که احتمالا اتوبوس رایگان بوده، از اتوبوس کارخانه سیمان» استفاده کرده‌اند، گفت: «مسئول محلی باید به پلیس راه و راهداری اطلاع دهد که مسافران اتوبوس چه کسانی هستند و اگر این موضوع را به ما اطلاع داده بودند، حتما نسبت به انتخاب اتوبوس و همچنین قرار دادن یک تیم اسکورت برای این اتوبوس اقدام می‌کردیم.»

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز به روایت‌هایی که «عدم مهارت راننده» را علت تصادف خوانده بودند، واکنش منفی نشان دادند.

به گفته فرمانده پلیس راه کشور، «این اتوبوس باید فاصله شهر تا کارخانه را طی می‌کرد، اما در این ماموریت مسیر آن تغییر کرده است.»

  • خبرنگاران پیش از حادثه: مگر می‌خواهید ما را بکشید که با این اتوبوس جابه‌جایمان می‌کنید

به گفته خبرنگاران مجروح در حادثه، نقص فنی از ابتدای سفر «مشهود بود» و حاضران «به شوخی» گفته بودند: «مگر می‌خواهید ما را بکشید که با این اتوبوس جابه‌جایمان می‌کنید؟»

ایسنا در گزارش دیگری در همیت رابطه نوشته است، راننده اتوبوس واژگون‌شده روز سوم اردیبهشت به دلیل کمبود مسافر ناشی از کرونا و نیاز به بازسازی اتوبوس، در نامه‌ای از مسئولان بالادستی «درخواست خروج یک‌ماهه از ناوگان حمل و نقل داده بود.»

در این گزارش با طرح این پرسش که «چرا اجازه جابه‌جایی مسافر به همین اتوبوس آن هم نه در قالب شرکت حمل و نقلی و تحت نظارت دستگاه‌های متولی مانند سازمان راهداری، بلکه به صورت شخصی داده شده»، پاسخگویی وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، پلیس راه، و سازمان حفاظت محیط زیست را خواستار شده است.

محسن ظهوری،‌ روزنامه‌نگاری که برادرش در این حادثه آسیب دیده، نیز با انتقاد از روند برگزاری برنامه و نحوه رسیدگی پزشکی به آسیب‌دیدگان، گفت، شش ساعت پس از حادثه تازه فهمیده‌اند دنده شکسته ریه را سوراخ کرده است.

  • تشکیل ستاد ویژه برای برگزاری تشییع و پی‌گیری حقوقی

ستاد ویژه متشکل از معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، مدیرعامل‌های ایرنا و ایسنا، نمایندگانی از سازمان حفاظت از محیط زیست، سازمان بهشت زهرا و وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری حقوقی و قضایی و همچنین برگزاری تشییع و خاکسپاری قربانیان سانحه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در استان آذربایجان غربی تشکیل شد و صبح روز پنجشنبه، سوم تیر جلسه‌ای برگزار کرد.

به گزارش ایرنا، بنا بر تصمیم این ستاد، پیکر مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی، خبرنگاران جان‌باخته در این واقعه، ساعت ۹ صبح روز جمعه، چهارم تیر، در قطعه نام‌آوران تشییع و خاک‌سپاری خواهد شد.

روز گذشته، با واژگون شدن اتوبوس حامل خبرنگاران در منطقه «بیگم قلعه» پیرانشهر، دو خبرنگار کشته و ۲۱ تن دیگر مجروح شدند.

اتوبوس واژگون‌شده، حامل ۲۵ تن از خبرنگاران رسانه‌های گوناگون بود که چهارشنبه صبح برای بازدید از طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده بودند. این حادثه در پانزده کیلومتری پیرانشهر رخ داد.

XS
SM
MD
LG